Corvinafilet per kilo vacuum diepvries

Corvinafilet per kilo vacuum diepvries

Corvina behoort tot de familie van de ombervissen. Corvina wordt ook wel ombervis of meagre genoemd en is wereldwijd verspreid.

Omschrijving

Corvina behoort tot de familie van de ombervissen. Corvina wordt ook wel ombervis of meagre genoemd en is wereldwijd verspreid. Corvina is een zeer smaakvolle vis die aan populariteit toe neemt. Tegenwoordig wordt deze vis grootschalig gekweekt om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Uiterlijk lijkt de gekweekte variant sterk op haar wilde broer of zus. Toch zijn er verschillen. Dit gekweekte exemplaar is afkomstig uit de Middellands-zee en is wat grijzer van kleur en relatief mager. Gekweekte exemplaren worden vaak niet groter dan 7 kg.

Productinformatie

EAN Code: 211040_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 211040_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

COR010

Alternatieven

Als je geen gekweekte corvina kunt krijgen kies dan de wilde variant of de zeebaars.

Herkomst

Vangstgebied FAO 37
Herkomst East-Atlantic

Vangsttechniek

De corvina wordt vanaf het eitje gekweekt in bassins op land om later te worden uitgezet in grote bassins in zee.

Gastronomie

De smaak van dit gekweekte exemplaar is goed. Gekweekte corvina kun je het beste bakken of grillen.

Beschikbaarheid

Corvina zet haar eitjes af in de periode van april tot en met juni. Tijdens deze periode is het niet raadzaam deze vis te eten. Je kunt deze vis het beste eten van juli tot en met maart.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 458.00
Energie (kcal) 109.00
Vet (gram) 3.20
Verzadigd vet (gram) 0.90
Eiwitten, dierlijk (gram) 20.00
Suiker (gram) Yes
Zout (gram) 0.20
Koolhydraten Yes
Proteinen (gram) 20.00
Energie kJ 458.00
Eiwit dierlijk 20.00
Eiwit totaal 20.00
Energie kcal 109.00
Waarvan verzadigd vet 9.00
Vet totaal 32.00
Waarvan suikers Yes
Zout 2.00
Koolhydraten totaal Yes

Tip

De huid van de corvina is dik, deze kun je niet eten.