Coquillevlees gebroken pot 1kg

Coquilles komen voor over de gehele wereld en worden vaak levend of vers verhandeld. Voor consumptie dient u dit schelpdier schoon te maken. Hierin schuilt het probleem want niet iedereen is daar bedreven in.

Omschrijving

Coquilles komen over de gehele wereld voor en worden vaak levend of vers verhandeld. Fabrikanten maken de coquilles vaak eerst schoon om ze vervolgens vers te verpakken in plastic potten of blikken. Deze coquilles bezitten een MSC-logo. Dat houdt in dat deze coquilles duurzaam worden gevangen en dat de bestanden goed worden beheerd. Grote hoeveelheden schoongemaakte coquilles zijn afkomstig uit de Amerikaanse en Canadese wateren. In verhouding kost het schoongemaakte vlees minder dan wanneer je verse coquilles zelf schoonmaakt.

Productinformatie

EAN Code: 156012_POT
Brand: Jan van As
Product code: 156012_POT
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SCE005

Alternatieven

Als je geen verse schoongemaakte coquilles kunt krijgen, kies dan schoongemaakte bevroren coquilles uit Alaska.

Herkomst

Vangstgebied FAO 21
Herkomst Atlantische Oceaan

Vangsttechniek

Coquilles worden vaak aan boord van het schip schoongemaakt en ingevroren. Deze blokken worden later ontdooid met zout water. De coquilles worden gesorteerd en in blik of pot verpakt en voorzien van conserveringsmiddelen.

Gastronomie

Coquilles uit een pot of blik smaken anders dan verse coquilles. Dit komt omdat de conservering de smaak kan beinvloeden. Rauwe consumptie is mogelijk maar niet raadzaam.

Beschikbaarheid

Schoongemaakte coquilles kun je het hele jaar eten.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 192.00
Energie (kcal) 45.00
Vet (gram) 0.40
Verzadigd vet (gram) 0.10
Suiker (gram) 0.60
Zout (gram) 2.20
Koolhydraten 1.40
Energie kJ 192.00
Energie kcal 45.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 4.00
Waarvan suikers 6.00
Zout 22.00
Koolhydraten totaal 14.00

Tip

Dep de natte coquilles droog voordat je deze gaat bakken of grillen. Steek een prikker door een paar coquilles heen en bak ze op de zijkant, de belijningen van het vlees liggen nu horizontaal waardoor de warmte er minder snel intrekt en de coquille mooier karameliseerd.