Conger Aal

Conger Aal

Conger stamt uit de grote familie van de paling. Conger wordt ook wel zeepaling genoemd en komt voor in de Europese kustwateren van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee tot op een diepte van 500 m.

Omschrijving

Conger stamt uit de grote familie van de paling. Conger wordt ook wel zeepaling genoemd en komt voor in de Europese kustwateren van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee tot op een diepte van 500 m. De conger kan een enorme lengte van 3 m behalen met een gewicht van 120 kg. Vissers die deze vis boven water proberen te halen voeren een ware titanen slag. De conger bezit veel power, hoewel deze zeer kleine tandjes heeft, is zijn bijtkracht enorm en verwoestend. De conger leeft, om zichtzelf te beschermen, tussen gesteente en scheepswrakken. Conger uit de Noordelijke wateren bezit een grijs gekleurde boven huid met een grauw/witte buikzijde. Congers uit de Zuidelijke wateren kunnen ook donkerbruin/zwart van kleur zijn.

Productinformatie

EAN Code: 166050_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 166050_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CON001

Alternatieven

Een alternatief is de gewone paling.

Herkomst

Herkomst Noord en Midden Atlantische Oceaan, Middelandse Zee
Vangstgebied FAO 27,37,34

Vangsttechniek

De conger wordt met de lijn bevist.

Gastronomie

Conger is een zeer interessante vis voor culinaire prestaties. Conger bezit zeer mals vlees dat spierwit is gekleurd. Er is echter wel een groot nadeel. In het malse vlees bevinden zich over de hele lengte gebeende pinnen die niet tot nauwelijks te verwijderen zijn uit de filet. Conger kun je bakken, stomen, grillen en frituren.

Beschikbaarheid

Wanneer de conger haar eitjes afzet is niet met zekerheid te zeggen. Ook de conger trekt naar de diepe wateren van de Saragossa Zee om zich voort te planten. Als de vis haar eitjes heeft afgezet gaat deze dood. De beste vangsten zijn in de maand september tot en met mei.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 3.00
Waarvan verzadigd vet 3.00
Vet totaal 3.00
Eiwit totaal 20.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 449.00
Energie kcal 107.00

Tip

Om deze vis makkelijker te fileren is het raadzaam deze vis eerst in moten te snijden. De huid van deze vis is niet eetbaar.