Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 400260_STUK |
Bewaaradvies | Gekoeld bewaren. 0°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Als je geen wulk kunt krijgen, kies dan de murice of de kleinere variant, de alikruik. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Atlantische Oceaan, noordoostelijke |
De wulk wordt als bijvangst beschouwd en wordt meestal gevangen door middel van een trawl techniek zoals met de boomkor. |
De wulk is zeer betaalbaar en geniet vooral grote bekendheid bij onze zuiderburen. Het vlees is stevig en is iets zoetig, grote exemplaren kunnen wat taai zijn. Vandaar dat grote exemplaren meestal worden getrancheerd. Voor consumptie moet je altijd de voet (de zool) van het vlees verwijderen, deze kun je niet eten. Wulken kun je stomen en koken. |
Het seizoen waarin de wulk hoofdzakelijk haar eitjes afzet is in de maand november tot en met december. Van januari tot en met oktober kun je de wulk het beste eten. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
---|---|
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
Energie (kJ) | 250.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 60.00 |
Vet (gram) | 1.00 |
Verzadigd vet (gram) | 0.30 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.00 |
Cholestoreol (gram) | 4.00 |
Proteinen (gram) | 11.00 |
Controleer altijd of de wulk vers is. Geef dan een tik op de voet van de schelp. Trekt deze zich in de schelp terug dan is de wulk levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem gezuiverd zeewater of maak het zelf met 3 ons zeezout op 10 liter water. |