Bluefin tonijn zonder kop AFM vers

Bluefin tonijn zonder kop AFM vers

Hele bluefin tonijn zonder kop en staart en zonder ingewanden. De semi gekweekte, beter gezegd, gemeste Bluefin heeft een hoog vetgehalte door de vette vis die de tonijn te eten krijgt. De smaak is intenser dan de wilde variant. De gemeste Bluefin tonijn is bij uitstek geschikt voor de betere (Aziatische) keuken. De ingewanden zijn eruit gehaald omdat deze het eerste bederven en zo het vlees kunnen aantasten.
KG

Omschrijving

Hele bluefin tonijn zonder kop en staart en zonder ingewanden. De semi gekweekte, beter gezegd, gemeste Bluefin heeft een hoog vetgehalte door de vette vis die de tonijn te eten krijgt. De smaak is intenser dan de wilde variant. De gemeste Bluefin tonijn is bij uitstek geschikt voor de betere (Aziatische) keuken. De ingewanden zijn eruit gehaald omdat deze het eerste bederven en zo het vlees kunnen aantasten. De Atlantische blauwvintonijn is de grootste tonijn ter wereld. Hij kan tot 700 kg uitgroeien. Blauwvin tonijn wordt in het Japans Hon Maguro genoemd. De blauwvin tonijn die we hier beschrijven is "gekweekt", beter gezegd, vetgemest. Oorspronkelijk is het wilde vis, maar de vis wordt in gevangenschap gehouden om op te groeien. Alle blauwvin tonijn moet een ICCAT-registratie hebben, zonder dit document is de tonijn illegaal. Sommige tonijn handelaren gaan nog een stap verder en voegen er een QR-codesysteem voor producttraceerbaarheid aan toe. Dit maakt het proces volledig zichtbaar, je kunt de vangstdatum, het gewicht en de hoeveelheid vet en zelfs een microbiologisch rapport via dit systeem terugvinden.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 150004_KG_KG
Bewaaradvies Gekoeld bewaren. 0­°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

BFN006

Alternatieven

Als alternatief kun je een hele tonijn met kop en staart zonder ingewanden nemen.

Herkomst

Herkomst Atlantische Oceaan, Middelandse Zee.
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan deze per jaar met 60% in gewicht toenemen.

Gastronomie

De gemeste bluefin tonijn is bij uitstek geschikt voor de betere (Aziatische) keuken. Je kunt deze variant het beste rauw serveren. Verhitten is niet gebruikelijk, maar is wel mogelijk.

Beschikbaarheid

De blauwfin tonijn is hele jaar verkrijgbaar. Rond juni, juli is de tonijn minder van kwaliteit. Dit heeft te maken met de voortplanting cyclus.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

tonijn en producten op basis van tonijn M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 404.00
Energie (kcal) 95.00
Vet (gram) 0.83
Verzadigd vet (gram) 0.11
Eiwitten, dierlijk (gram) 21.88
Suiker (gram) 0.10
Zout (gram) 0.32
Cholestoreol (gram) 0.10

Tip

Wij kunnen de tonijn ook fileren, verdelen en verder verwerken.