Bluefin tonijn rugzijde met vel AFM vers 藍鰭金槍魚魚柳

Bluefin tonijn rugzijde met vel AFM vers 藍鰭金槍魚魚柳

De verse blauwvintonijn wordt "gekweekt", beter gezegd, vetgemest. Het achterste deel van de blauwvintonijn bevat Akami en Chu. Akami, wat in het Japans 'rood vlees' betekent, is het binnenste deel van de lendenen dichtbij het bot.

Omschrijving

De verse blauwvintonijn wordt "gekweekt", beter gezegd, vetgemest. Het achterste deel van de blauwvintonijn bevat Akami en Chu. Akami, wat in het Japans 'rood vlees' betekent, is het binnenste deel van de lendenen dichtbij het bot. De belangrijkste kenmerken zijn de rode kleur en de intense smaak. Chu betekent "medium zachtheid" vanwege het vetgehalte. Het is het buitenste deel van de lendenen, dichtbij de huid, en wordt gekenmerkt door zijn roze kleur en zijn romigheid. De combinatie van Akami en Chu is het belangrijkste kenmerk van de blauwvintonijn, gewaardeerd door Japanse specialisten over de hele wereld. Deze dualiteit van kleuren en texturen biedt chef-koks oneindige culinaire mogelijkheden. Let op; tonijn met een laag vetgehalte heeft meer rood vlees (Akami). Tonijn met een hoger vetgehalte heeft ook meer Chu in zich.

Productinformatie

EAN Code: 150052_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 150052_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BFN001

Alternatieven

Eigenlijk is er geen goed alternatief voor Bluefin. Yellowfin tonijn komt in de buurt, maar is zeker niet helzelfde.

Herkomst

Herkomst Middelandse Zee.
Vangstgebied FAO 37.1.1.

Vangsttechniek

Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan deze per jaar met 60% in gewicht toenemen.

Gastronomie

Je kunt deze variant het beste rauw consumeren. Bakken en grillen is niet gebruikelijk.

Beschikbaarheid

Bluefin is het hele jaar verkrijgbaar. Rond juni, juli is de tonijn minder van kwaliteit, dit heeft te maken met de voortplantingscyclus.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

tonijn en producten op basis van tonijn M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 4.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.98
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 144.00
Waarvan verzadigd vet 1.26
Energie kJ 601.90
Eiwit totaal 23.33

Tip

Vette tonijn laat zich lastig invriezen. Het is raadzaam deze in te vriezen op een temperatuur van -60 graden. Op deze manier is hij na te zijn ontdooid, niet van vers te onderscheiden.