Bluefin tonijn graat AFM vers 藍鰭金槍魚骨頭

Bluefin tonijn graat AFM vers 藍鰭金槍魚骨頭

Als de tonijn is gefileerd in 4 delen; 2 rugzijden en 2 buikzijden, dan blijft de graat over. Verse tonijngraat is een traktatie van de bovenste plank. De graat van een tonijn wordt in het Japans Maguro-naka genoemd en kan een gewicht van wel 35 kg behalen. Wil je tonijn kraag bestellen? Bel dan eerst naar onze klantenservice wanneer deze leverbaar is.

Omschrijving

Als de tonijn is gefileerd in 4 delen; 2 rugzijden en 2 buikzijden, dan blijft de graat over. Verse tonijngraat is een traktatie van de bovenste plank. De graat van een tonijn wordt in het Japans Maguro-naka genoemd en kan een gewicht van wel 35 kg behalen. Net zoals bij veel andere soorten vis kan de graat een culinaire verrijking zijn. Hoe goed of gespecialiseerd de tonijnfileerder ook is, er blijft altijd een restant van het visvlees achter op de graat. Het visvlees dat achterblijft is Akami. Een snelle verwerking van de graat is noodzakelijk om verkleuring van het vlees te voorkomen. Het vlees kun je het beste met een lepel van de graat verwijderen.

Productinformatie

EAN Code: 150058_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 150058_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BFN013

Alternatieven

N.v.t.

Herkomst

Herkomst Middelandse Zee.
Vangstgebied FAO 37.1.1.

Vangsttechniek

Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine. De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring. De tonijn wordt op bestelling boven water gehaald. Het slachten of het doden van de tonijn geschiedt door gebruik van de Ikijime methode.

Gastronomie

De graat kun je gebruiken om sauzen mee te bereiden.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

tonijn en producten op basis van tonijn M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 1.26
Vet totaal 4.90
Energie kJ 601.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.97
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 144.00
Eiwit totaal 23.33

Certificering

Nee

Tip

Niet alleen het vlees van de graat is van culinair belang. Ook de graat herbergt een flinke hoeveelheid merg.