Bluefin Saku Otoro box ca. 2,5kg. AFM shockfrozen
Om saku blokken te maken wordt de tonijn eerst gefileerd. De filets van de buikzijde bezitten buikflappen. Deze buikflappen worden in de Japanse keuken toro genoemd. De toro moet van de filet worden gescheiden. Hierna kunnen de buikdelen in saku blokken worden gesneden.
Omschrijving
Toro is in de Japanse keuken een zeer exclusief en kostbaar stukje tonijn om sushi en sashimi van te vervaardigen. Elke tonijn bezit 2 buikdelen. Deze delen van de tonijn bezitten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten (omega 3). Dit gemarmerde deel van de tonijn kan een extreem hoog vetgehalte bezitten. Als dat het geval is dan noemt men deze geen toro maar otoro. Saku otoro is vers en diepgevroren verkrijgbaar. Vanwege het hoge vetgehalte is de houdbaarheid kort. Hoge kwaliteit is beschikbaar als deze is ingevroren op -60.
Productinformatie
EAN Code: | 211541_STUK_2500GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 211541_STUK_2500GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen
Alternatieven
De Otoro (het nog vettere buikgedeelte) en de chutoro, zijn de juiste alternatieven. |
Herkomst
Herkomst | Middelandse Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37.1.1. |
Vangsttechniek
Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis. Als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan de tonijn per jaar met 60% in gewicht toenemen. |
Gastronomie
De gemeste bluefin tonijn is bij uitstek geschikt voor de betere (Aziatische) keuken. Je kunt deze variant het beste rauw serveren. Verhitten is niet gebruikelijk, maar kan wel. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Vet totaal | 15.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 1.08 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 226.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.48 |
Energie kJ | 946.00 |
Eiwit totaal | 23.00 |
Tip
Vries de toro of het nog vettere gedeelte de otoro nooit weg op -20°C dit is zeer nadelige voor de kwalitieit. |