Bacalao pak 400gr

Bacalao is de Spaanse benaming voor nat gezouten en gedroogde kabeljauw. Deze wordt ook wel klipvis genoemd. Deze bacalao wordt geproduceerd vanuit de koolvis en gedroogd en gezouten.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Bacalao is de Spaanse benaming voor nat gezouten en gedroogde kabeljauw. Deze wordt ook wel klipvis genoemd. Deze bacalao wordt geproduceerd vanuit de koolvis en gedroogd en gezouten. Saithe (Pollachius virens) of beter bekend onder de naam koolvis, is familie van de kabeljauw, kan 1,20 meter lang worden en 20 kg zwaar worden. De onderbuik en zijkanten zijn zilvergrijs en op zijn rug beduidend donkerder van kleur. Gedroogde koolvis, waar we het nu over hebben, heeft meer smaak dan de gedroogde kabeljauw en is ook nog voordeliger in prijsstelling. De koolvis wordt gestapeld met tussen de lagen een flinke hoeveelheid zout. Na 2 a 3 weken is het zoutingsproces voltooid en is de koolvis gedroogd. De vis moet dan worden opgeslagen op een droge en koele plaats met een temperatuur tussen de 2°C en 5°C. Hierdoor wordt het dus mogelijk om de vis tot 2 jaar lang te bewaren. Op deze manier behoudt het zijn smaak en natuurlijke voedingswaarden.

Productinformatie

EAN Code: 400635_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400635_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

BPV001

Alternatieven

Je kunt als alternatief de gezouten kabeljauw of de stokvis nemen.

Herkomst

Herkomst Denemarken, Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Enkelvoudige trawl of door gebruik van de longline, purse seining.

Gastronomie

Bacalao heeft een zeer intense smaak. Belangrijk is dat je deze vis minimaal 24 uur dient te verwateren. Als je dit langer doet zal het zoutgehalte ook verminderen.

Beschikbaarheid

De bacalao is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 1.50
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 18.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 138.00
Energie kJ 580.00
Eiwit totaal 31.00

Tip

Het is een goed idee om de gedroogde gezouten vis eerst te laten weken. Wil je het frituren dan heeft dit een langere weektijd nodig dan bij koken. Wil je weten of je de juiste zoutsmaak te pakken hebt, neem dan een stukje vis genomen vanuit het dikste gedeelte nadat het 5 a 10 minuten heeft gekookt. Het moet een milde zoute smaak bevatten.