Bacalao pak 400gr
Bacalao is de Spaanse benaming voor nat gezouten en gedroogde kabeljauw. Deze wordt ook wel klipvis genoemd. Deze bacalao wordt geproduceerd vanuit de koolvis en gedroogd en gezouten.
Omschrijving
Bacalao is de Spaanse benaming voor nat gezouten en gedroogde kabeljauw. Deze wordt ook wel klipvis genoemd. Deze bacalao wordt geproduceerd vanuit de koolvis en gedroogd en gezouten. Saithe (Pollachius virens) of beter bekend onder de naam koolvis, is familie van de kabeljauw, kan 1,20 meter lang worden en 20 kg zwaar worden. De onderbuik en zijkanten zijn zilvergrijs en op zijn rug beduidend donkerder van kleur. Gedroogde koolvis, waar we het nu over hebben, heeft meer smaak dan de gedroogde kabeljauw en is ook nog voordeliger in prijsstelling. De koolvis wordt gestapeld met tussen de lagen een flinke hoeveelheid zout. Na 2 a 3 weken is het zoutingsproces voltooid en is de koolvis gedroogd. De vis moet dan worden opgeslagen op een droge en koele plaats met een temperatuur tussen de 2°C en 5°C. Hierdoor wordt het dus mogelijk om de vis tot 2 jaar lang te bewaren. Op deze manier behoudt het zijn smaak en natuurlijke voedingswaarden.
Productinformatie
EAN Code: | 400635_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 400635_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen
Alternatieven
Je kunt als alternatief de gezouten kabeljauw of de stokvis nemen. |
Herkomst
Herkomst | Denemarken, Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Enkelvoudige trawl of door gebruik van de longline, purse seining. |
Gastronomie
Bacalao heeft een zeer intense smaak. Belangrijk is dat je deze vis minimaal 24 uur dient te verwateren. Als je dit langer doet zal het zoutgehalte ook verminderen. |
Beschikbaarheid
De bacalao is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
---|---|
Vet totaal | 1.50 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 18.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 138.00 |
Energie kJ | 580.00 |
Eiwit totaal | 31.00 |
Tip
Het is een goed idee om de gedroogde gezouten vis eerst te laten weken. Wil je het frituren dan heeft dit een langere weektijd nodig dan bij koken. Wil je weten of je de juiste zoutsmaak te pakken hebt, neem dan een stukje vis genomen vanuit het dikste gedeelte nadat het 5 a 10 minuten heeft gekookt. Het moet een milde zoute smaak bevatten. |