ASC Zeebaarsfilet met vel 400-600gr per 2 vacuum

In Europa zijn met name de Grieken en Turken de marktleiders op het gebied van zeebaars kweken. Deze zeebaars gebruikt men ook voor het vervaardigen van de bevroren filets. Wilde zeebaars behoort tot de luxere vissoorten maar is niet het hele jaar goed te verkrijgen. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen kweekt men de zeebaars intensief.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Wilde zeebaars behoort tot de luxere vissoorten maar is niet het hele jaar goed te verkrijgen. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen wordt de zeebaars intensief gekweekt. Zeebaars wordt meestal gekweekt in de maat 200/ 300 gram en 400 / 600 gram per stuk. Dit is voor de handel de meest gangbare sortering. Grote gekweekte exemplaren zijn moeilijker te krijgen, dat komt omdat de zeebaars langzaam groeit als deze de 600 gram is gepasseerd. Gekweekte zeebaars heeft over het algemeen een iets doffere huid en de vinnen zijn vaak wat afgestompt, hetgeen kenmerkend is voor gekweekte vis.

Productinformatie

EAN Code: 136242_STUK_230GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 136242_STUK_230GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BSS003

Alternatieven

Als je geen gekweekte zeebaars kunt krijgen, kies dan bio zeebaars of de gekweekte daurade royal. Een beter, maar duurder, alternatief is de wilde zeebaars.

Herkomst

Herkomst Middellandse Zee
Vangstgebied FAO 37

Vangsttechniek

Het kweken van zeebaars geschied vanaf het eitje. Als de larfjes eenmaal groot genoeg zijn, verplaatst men deze naar andere bassins om uiteindelijk uitgezet te worden in bassins in zee. Vaak groeien de vissen op met een overdosis medicinaal gebruik om ziekten te vermijden. Vandaar dat vandaag de dag kwekerijen zich kunnen onderscheiden met het ASC label.

Gastronomie

De gekweekte zeebaars is een stuk vriendelijker qua prijs dan haar wilde broer of zusje. Feit is dat de gekweekte zeebaars een hoger vetgehalte bezit in vergelijking met de wilde zeebaars. Qua smaak kan de gekweekte variant wat vlak en gronderig smaken. Dit komt hoofdzakelijk door de waterhuishouding waarin deze vis is grootgebracht.

Beschikbaarheid

De gekweekte zeebaars kun je het hele jaar eten.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 2.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 120.00
Energie kJ 503.00
Eiwit totaal 23.50

Certificering

Ja

Tip

Hoe herken je gekweekte zeebaars? Als je hele zeebaars aanschaft snijdt dan de buikzijde open. In de buikholte zit vaak een witte bol vet, dat is kenmerkend voor kweekvis.