
ASC Zeebaars zonder graat met kop uit 800-1000gr
ASC hele zeebaars vers, geschubd en gestript zonder vinnen uit 300-400 gr, gevacumeerd.


Omschrijving
Het kweken van de ASC gecertificeerde zeebaars met een gemiddeld gewicht van 400 gr neemt 18 maanden in beslag. Het begint allemaal met een eitje die uitgroeit naar een fingerling ( dat is een heel klein visje ter grootte van een pinknagel) deze groeit verder door, totdat hij kan worden uitgezet in de kweekkooien op zee. Deze zeebaars wordt gevoed met 100% ansjovis. Deze voeding heeft een positieve invloed op de smaak, structuur en gewicht van de zeebaars. Deze kweker voorziet zijn kweekkooien van -15% minder vis dan gebruikelijk en het kweekgebied bevindt zich in open zee minimaal 2 mijl uit de kust (Egeïsche zee). De kweekkooien hangen ruim voldoende vrij van de bodem waardoor een verse doorstroom van water
gegarandeerd is. Hier zijn 9 verschillende kweeklocaties gerealiseerd. Deze liggen binnen een straal van 20 km vanaf de verwerkingsfaciliteiten, waaardoor de aanlevertijd van minder dan 1 uur vanuit alle kweeklocaties wordt gegarandeerd voor verdere geconditioneerde verwerking.
Productinformatie
EAN Code: | 136249_STUK_700GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 136249_STUK_700GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen gekweekte ASC zeebaars kunt krijgen, kies dan bio zeebaars of de gekweekte ASC daurade royal. |
Herkomst
Herkomst | Egeïsche zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37. |
Vangsttechniek
Aquacultuur, kweek in netten op het water of bassins op het land. |
Gastronomie
De filets laten zich lenen voor diverse bereidingen. Je kunt ze bakken, grillen of frituren. Rauwe consumptie wordt niet aangeraden. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 120.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 1.00 |
Vet totaal | 2.80 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.20 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kJ | 503.00 |
Eiwit totaal | 23.50 |
Tip
Doordat de vinnen verwijderd zijn kun je je minder snel bezeren aan de stekels. |