ASC Zeebaars zonder graat met kop uit 800-1000gr

ASC hele zeebaars vers, geschubd en gestript zonder vinnen uit 300-400 gr, gevacumeerd.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Het kweken van de ASC gecertificeerde zeebaars met een gemiddeld gewicht van 400 gr neemt 18 maanden in beslag. Het begint allemaal met een eitje die uitgroeit naar een fingerling ( dat is een heel klein visje ter grootte van een pinknagel) deze groeit verder door, totdat hij kan worden uitgezet in de kweekkooien op zee. Deze zeebaars wordt gevoed met 100% ansjovis. Deze voeding heeft een positieve invloed op de smaak, structuur en gewicht van de zeebaars. Deze kweker voorziet zijn kweekkooien van -15% minder vis dan gebruikelijk en het kweekgebied bevindt zich in open zee minimaal 2 mijl uit de kust (Egeïsche zee). De kweekkooien hangen ruim voldoende vrij van de bodem waardoor een verse doorstroom van water gegarandeerd is. Hier zijn 9 verschillende kweeklocaties gerealiseerd. Deze liggen binnen een straal van 20 km vanaf de verwerkingsfaciliteiten, waaardoor de aanlevertijd van minder dan 1 uur vanuit alle kweeklocaties wordt gegarandeerd voor verdere geconditioneerde verwerking.

Productinformatie

EAN Code: 136249_STUK_700GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 136249_STUK_700GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BSS019

Alternatieven

Als je geen gekweekte ASC zeebaars kunt krijgen, kies dan bio zeebaars of de gekweekte ASC daurade royal.

Herkomst

Herkomst Egeïsche zee
Vangstgebied FAO 37.

Vangsttechniek

Aquacultuur, kweek in netten op het water of bassins op het land.

Gastronomie

De filets laten zich lenen voor diverse bereidingen. Je kunt ze bakken, grillen of frituren. Rauwe consumptie wordt niet aangeraden.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 120.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 2.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 503.00
Eiwit totaal 23.50

Certificering

Ja

Tip

Doordat de vinnen verwijderd zijn kun je je minder snel bezeren aan de stekels.