ASC Zalmzijde Noors gerookt heel Steur

Hele gerookte zalmzijde met vel gerookt onder het label van Steur. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC gecertificeerde houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Gerookte zalmzijde met vel gerookt onder het label van Steur. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC gecertificeerde houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak. De Noorse zalm, ook wel Arctic Salmon genoemd, wordt gekweekt in de koude noordelijke wateren van Noorwegen. De zalmen hebben veel bewegingsvrijheid in de zeer ruime kooien in de fjorden. Wanneer de jonge gekweekte zalm een minimum gewicht van 300 gram heeft, wordt deze vanuit het zoetwater uitgezet in de kooi totdat deze groot genoeg is om te oogsten. De zalm wordt samen met het zeewater in de oogstboot gepompt en komt via een buis, zwemmend tegen de stroming in, het bassin binnen.

Productinformatie

EAN Code: 510010_STUK_1000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 510010_STUK_1000GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

SAL005

Alternatieven

Mocht je deze ASC gecertificeerde zalm niet kunnen krijgen, neem dan de Schotse Loch Duart of Alaska Chum zalm.

Herkomst

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Kweek Noorwegen

Gastronomie

Deze zalm behoort in het topsegment van de gerookte zalmen thuis. De zalm heeft een mooie zachte (na)smaak en is smaaktechnisch prachtig in balans.

Beschikbaarheid

Deze gerookte zalm is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

zalm en producten op basis van zalm M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 2.50
Vet totaal 11.00
Koolhydraten totaal 0.80
Zout 2.10
Waarvan suikers 0.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 188.00
Energie kJ 785.00
Eiwit totaal 22.00

Certificering

Ja

Tip

Als je deze zalm zelf gaat trancheren dan is het de kunst om dit zo dun te doen dat je door de zalm heen de krant zou kunnen lezen. Als de zalm perfect gerookt is, zal het plakje gerookte zalm niet scheuren.