ASC Zalmzijde Noors gerookt getr. ZV 20 Gram

De gerookte zalmzijde wordt getrancheerd op 18-20 gr per plakje. Verpakt onder het label van Steur. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC gecertificeerde houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak. Dit product kan in verschillende gewichten worden aanegboden.

Omschrijving

De gerookte zalmzijde wordt getrancheerd op 18-20 gr per plakje. Verpakt onder het label van Steur. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC gecertificeerde houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak. De Noorse zalm, ook wel Arctic Salmon genoemd, wordt gekweekt in de koude noordelijke wateren van Noorwegen. De zalmen hebben veel bewegingsvrijheid in de zeer ruime kooien in de fjorden. Wanneer de jonge gekweekte zalm een minimum gewicht van 300 gram heeft, wordt deze vanuit het zoetwater uitgezet in de kooi totdat deze groot genoeg is om te oogsten. De zalm wordt samen met het zeewater in de oogstboot gepompt en komt via een buis, zwemmend tegen de stroming in, het bassin binnen. De gerookte zalm is zowel met als zonder vel verkrijgbaar.

Productinformatie

EAN Code: 510350_STUK_1000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 510350_STUK_1000GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

SAL004

Alternatieven

Mocht je deze ASC gecertificeerde zalm niet kunnen krijgen, neem dan de Schotse Loch Duart of Alaska Chum zalm.

Herkomst

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Kweek Noorwegen

Gastronomie

Deze zalm behoort tot het topsegment van de gerookte zalmen. Hij heeft een mooie zachte (na)smaak en is prachtig in balans.

Beschikbaarheid

Deze gerookte zalm is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

zalm en producten op basis van zalm M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 13.20
Koolhydraten totaal 0.50
Zout 3.00
Waarvan suikers 0.50
Energie kcal 211.00
Waarvan verzadigd vet 2.30
Energie kJ 881.00
Eiwit totaal 23.20

Tip

Doordat de zalm getrancheerd is op 18/20 gr per plakje is deze zalm geschikt voor de a la carte en/of banqueting. Zo weet je precies wat 1 tranch kost en kan je je foodcost makkelijk in de gaten houden.