Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 154007_STUK_1-2KG |
Techniek | AQUACULTURE |
Het alternatief is de Australische of Japanse kweek. |
Herkomst | Nederland |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27. |
De ASC gecertificeerde Hollandse yellowtail kingfish wordt als larf in bassins gekweekt. Als deze vissen groter worden verplaatsen ze deze naar andere bassins. Het is goed om te weten dat de vis niet wordt uitgezet in bassins op zee. Het kweken gebeurt in een gesloten systeem. Deze gekweekte variant kan in gevangenschap ook kuit schieten. Voor de kweek worden grote moeder exemplaren gebruikt voor de productie van fingerlings. Dit noemt men “self sustaining”. Hierbij zijn er geen larven van wilde populaties nodig om vis te kweken. |
De Hollandse yellowtail kingfish is een heerlijke vis die geschikt is voor rauwe consumptie maar bakken en grillen behoort zeker ook tot de mogelijkheden. |
De periode waarin deze vis kuit schiet is in de maanden mei en juni. Als consument zal je daar geen hinder van hebben. De gekweekte kingfish / hamachi, kun je het gehele jaar door consumeren. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Energie (kJ) | 889.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 212.00 |
Vet (gram) | 13.80 |
Verzadigd vet (gram) | 3.20 |
Suiker (gram) | 0.50 |
Zout (gram) | 0.03 |
Cholestoreol (gram) | 0.50 |
Proteinen (gram) | 22.20 |
De yellowtail kingfish heeft een relatief hoog vetgehalte en is dus snel aan derving onderhevig. Is de bloedlijn in de filet bruin, dan is deze niet meer geschikt voor rauwe consumptie. |