
ASC Mosselen gekookt 1 kg diepvries
Mosselen zijn er in allerlei variaties en worden veel geconsumeerd. De mossel is wellicht de bekendste onder de schelpdierachtigen.


Omschrijving
Mosselen zijn er in allerlei variaties en worden veel geconsumeerd. De mossel is wellicht de bekendste onder de schelpdierachtigen.
De tweekleppig mossel die men gebruikt om als mosselvlees te verhandelen komt van de 'Mytilus chilensis', deze wordt gevangen in het Zuidoostelijk deel van de Stille Oceaan. Er wordt gebruik gemaakt van touwen in het water, dit zijn dus hangcultuur mosselen. De mossel is een tweekleppige en heeft een donker blauw/zwart gekleurde schelp en kan een doorsnede van 8 centimeter behalen.
Productinformatie
EAN Code: | 240130_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 240130_STUK |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen bevroren ASC mosselvlees kunt vinden, kies dan voor het bevroren mosselvlees zonder ASC keurmerk. Natuurlijk zijn de Greenshell Mussel (bevroren) en de Bouchot mossel ook een optie. |
Herkomst
Herkomst | Zuidwestelijk deel van de Stille Oceaan |
---|---|
Vangstgebied | FAO 87. |
Vangsttechniek
Hangcultuur. |
Gastronomie
Je kunt het mosselvlees bakken, stomen, koken en frituren. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 5.00 |
---|---|
Energie kcal | 100.00 |
Waarvan verzadigd vet | 5.00 |
Vet totaal | 17.00 |
Koolhydraten totaal | 85.00 |
Zout | 16.00 |
Waarvan suikers | 5.00 |
Energie kJ | 423.00 |
Eiwit totaal | 13.00 |
Certificering
Nee | |
Nee | |
Nee |
Tip
Na volledige ontdooiing, gekoeld bewaren en binnen 24 uur consumeren. |