ASC Mosselen gekookt 1 kg diepvries

Mosselen zijn er in allerlei variaties en worden veel geconsumeerd. De mossel is wellicht de bekendste onder de schelpdierachtigen.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Mosselen zijn er in allerlei variaties en worden veel geconsumeerd. De mossel is wellicht de bekendste onder de schelpdierachtigen. De tweekleppig mossel die men gebruikt om als mosselvlees te verhandelen komt van de 'Mytilus chilensis', deze wordt gevangen in het Zuidoostelijk deel van de Stille Oceaan. Er wordt gebruik gemaakt van touwen in het water, dit zijn dus hangcultuur mosselen. De mossel is een tweekleppige en heeft een donker blauw/zwart gekleurde schelp en kan een doorsnede van 8 centimeter behalen.

Productinformatie

EAN Code: 240130_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 240130_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BLM009

Alternatieven

Als je geen bevroren ASC mosselvlees kunt vinden, kies dan voor het bevroren mosselvlees zonder ASC keurmerk. Natuurlijk zijn de Greenshell Mussel (bevroren) en de Bouchot mossel ook een optie.

Herkomst

Herkomst Zuidwestelijk deel van de Stille Oceaan
Vangstgebied FAO 87.

Vangsttechniek

Hangcultuur.

Gastronomie

Je kunt het mosselvlees bakken, stomen, koken en frituren.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 5.00
Energie kcal 100.00
Waarvan verzadigd vet 5.00
Vet totaal 17.00
Koolhydraten totaal 85.00
Zout 16.00
Waarvan suikers 5.00
Energie kJ 423.00
Eiwit totaal 13.00

Certificering

Ja

Tip

Na volledige ontdooiing, gekoeld bewaren en binnen 24 uur consumeren.