Arctic charfilet met vel

Arctic char wordt ook wel beekridder of trekzalm genoemd. Arctic char behoort tot de familie van de zalmachtigen. Je treft dit exemplaar in het wild aan in de koude wateren van Lapland, Groenland, Schotland en IJsland. Artic char komt zowel in zoet als in zoutwater voor. De arctic char tref je soms aan in hooggelegen diepe bergmeren en kunnen extreem bont gekleurd zijn.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Arctic char wordt ook wel beekridder of trekzalm genoemd. Arctic char behoort tot de familie van de zalmachtigem. Je treft dit exemplaar in het wild aan in de koude wateren van Lapland, Groenland, Schotland en IJsland. Artic char komt zowel in zoet als in zoutwater voor. De arctic char tref je soms aan in hooggelegen diepe bergmeren en kunnen extreem bontgekleurd zijn. De artic char kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 15 kilo. Over het algemeen kan je zeggen dat dit exemplaar een groen uiterlijk bezit met een rood/rosé gekleurde buikzijde en vinnen. De arctic char wordt ook wel zalmforel genoemd (feitelijk bestaat een zalmforel niet) dat is een op kleur gebrachte forel. De arctic char wordt tegenwoordig meestal gekweekt in Canada of IJsland. De eitjes worden afgezet tussen september en november. Deze worden opgevangen om te kweken.

Productinformatie

EAN Code: 149041_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 149041_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

ARC001

Alternatieven

Een goed alternatief voor de arctic char is de zeeforel, zalm of de 'zalmforel'.

Herkomst

Herkomst IJslandse zee
Vangstgebied FAO 5

Vangsttechniek

De arctic char wordt hoofdzakelijk in bassins op land gekweekt of in een afgesloten meer. Dit is veelal een gesloten systeem en belast het milieu niet. Wilde exemplaren worden vaak met de hengel gevangen door sportvissers. Commerciële wilde vangsten geschieden meestal door gebruik van staandwant.

Gastronomie

De kleur van het vlees is donkeroranje/ rood, de smaak is uitmuntend te noemen. In vergelijking met andere zalmachtigen heeft de arctic char een dicht opeenliggende structuur en het vlees is vettig en mals. Arctic char kun je bakken, grillen, roken en stomen.

Beschikbaarheid

Gekweekte arctic char kan je het hele jaar consumeren.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 1.20
Vet totaal 4.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 132.00
Energie kJ 541.00
Eiwit totaal 22.10

Tip

De arctic char heeft een zeer hoog rendement als je deze gaat fileren. Spoel de vis vooraf altijd schoon met water en verwijder het slijm van de huid.