Ansjovis oosterse wijze à 1kg

Ansjovis oosterse wijze à 1kg

Ansjovisfilet ingelegd op oosterse wijze. De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen.

Omschrijving

Ansjovisfilet ingelegd op oosterse wijze. De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en is seizoensgebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.

Productinformatie

EAN Code: 300410_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 300410_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

ANS003

Alternatieven

Als je geen ansjovisfilet op oosterse wijze kunt krijgen kies dan voor de ansjovisfilet ingelegd in olie.

Herkomst

Herkomst Italië
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen.

Gastronomie

Met de ansjovisfilet ingelegd op Oosterse wijze kun je alle kanten op, voor op brood, toast of voor in een salade.

Beschikbaarheid

Ansjovis die voorkomt in de Golf van Cadiz en in de Noordzee plant zich voort in de maanden juni tot augustus. De Ansjovis kan het beste gegeten worden tussen september en mei.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Koriander en producten op basis van koriander M
Vis en producten op basis van vis M
Wortel en producten op basis van wortel M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kJ 682.00
Waarvan suikers 0.20
Zout 2.40
Koolhydraten totaal 1.60
Vet totaal 8.90
Waarvan verzadigd vet 1.70
Eiwit totaal 19.20
Energie kcal 163.00

Tip

Ansjovis is een betaalbaar visje.