Ansjovis blik 600gr

Ansjovis blik 600gr

Blikje ansjovisfilet. De filet ligt in olie.

Omschrijving

De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en is seizoens gebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 620700_STUK
Techniek MARINE_FISHERY

Seizoen

ANS009

Alternatieven

Als je geen ansjovis in blik kunt krijgen kies dan voor de ansjovisfilet in olie of oostersewijze. Hoewel de sardine een totaal ander visje is kan zij wel een alternatief vormen.

Herkomst

Herkomst Noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen.

Gastronomie

Met de ansjovisfilet uit blik kun je alle kanten op, voor op een stoer stuk brood of toast of voor in een salade.

Beschikbaarheid

Is het gehele jaar door verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 863.00
Energie (kcal) 206.00
Vet (gram) 11.00
Verzadigd vet (gram) 1.90
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 14.00
Cholestoreol (gram) 0.80
Proteinen (gram) 26.00

Tip

Ansjovis is een betaalbaar visje. Wellicht door zijn eenvoud een zeer smakelijk visje.Laat de filet voor gebruik goed uitlekken.