
Omschrijving
De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en is seizoens gebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.
Productinformatie
EAN Code: | 620730_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 620730_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen ansjovis in blik kunt krijgen kies dan voor de ansjovisfilet in olie of oostersewijze. Hoewel de sardine een totaal ander visje is kan zij wel een alternatief vormen. |
Herkomst
Herkomst | Noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen. |
Gastronomie
Met de ansjovisfilet uit blik kun je alle kanten op, voor op een stoer stuk brood of toast of voor in een salade. |
Beschikbaarheid
Is het gehele jaar door verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 1.40 |
---|---|
Vet totaal | 9.40 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 15.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 195.00 |
Energie kJ | 815.00 |
Eiwit totaal | 27.50 |
Tip
Ansjovis is een betaalbaar visje. Wellicht door zijn eenvoud een zeer smakelijk visje.Laat de filet voor gebruik goed uitlekken. |