
MSC codfish loin with skin portion
Deze hoogwaardige kwaliteit kabeljauw is te vinden in de wateren rond IJsland.

Product Description
Deze hoogwaardige kwaliteit kabeljauw is te vinden in de wateren rond IJsland. IJsland herbergt een schat aan mooie vissen. In de IJslandse wateren tref je grote exemplaren kabeljauw aan die zich vaak ophouden rond gesteente op de zeebodem. Exemplaren van 20 kg of meer is geen vreemd verschijnsel in IJsland.
Product information
EAN Code: | 120078_STUK_180GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 120078_STUK_180GRAM |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Uiteraard vormen andere kabeljauwachtigen een alternatief. Kies anders voor leng of koolvis. |
Origin
Herkomst | IJslandse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
IJslandse kabeljauw wordt hoofdzakelijk met de lijn bevist. De IJslandse kabeljauw wordt hoofdzakelijk met een korte versie van de longline bevist, deze is max 4 km lang. Als de lijn is uitgezet vaart men terug naar het beginpunt en wordt de lijn doormiddel van een control binnen gesleept. De vis die zich aan de lijn bevindt wordt één voor één binnen gehaald. Het resultaat is dat deze kabeljauw zich hoogwaardig in kwaliteit mag noemen. |
Gastronomy
IJslandse kabeljauw is een traktatie. Het visvlees bezit een mooie heldere kleur en is redelijk stevig te noemen en heeft een mooie bite. |
Availability
Het seizoen waarin de vis hoofdzakelijk haar eitjes afzet is in de periode van februari tot aan april. Het is raadzaam om ook na deze periode even te wachten met consumeren. De beste periode om deze vis te eten is van mei tot aan februari. |
Allergens
Allergen description
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.20 |
---|---|
Vet totaal | 1.50 |
Eiwit Plantaardig | 18.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.23 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 87.00 |
Energie kJ | 366.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Certification
Nee |
Tip
Lijn gevangen kabeljauw kan soms te vers zijn voor consumptie, dan smaakt deze nog niet optimaal. Laat deze vis een paar dagen besterven voor dat je deze gaat consumeren. |