MSC codfish loin with skin portion

MSC codfish loin with skin portion

Deze hoogwaardige kwaliteit kabeljauw is te vinden in de wateren rond IJsland.

Product Description

Deze hoogwaardige kwaliteit kabeljauw is te vinden in de wateren rond IJsland. IJsland herbergt een schat aan mooie vissen. In de IJslandse wateren tref je grote exemplaren kabeljauw aan die zich vaak ophouden rond gesteente op de zeebodem. Exemplaren van 20 kg of meer is geen vreemd verschijnsel in IJsland.

Product information

EAN Code: 120078_STUK_120GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 120078_STUK_120GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

COD001

Alternatives

Uiteraard vormen andere kabeljauwachtigen een alternatief. Kies anders voor leng of koolvis.

Origin

Herkomst IJslandse Zee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

IJslandse kabeljauw wordt hoofdzakelijk met de lijn bevist. De IJslandse kabeljauw wordt hoofdzakelijk met een korte versie van de longline bevist, deze is max 4 km lang. Als de lijn is uitgezet vaart men terug naar het beginpunt en wordt de lijn doormiddel van een control binnen gesleept. De vis die zich aan de lijn bevindt wordt één voor één binnen gehaald. Het resultaat is dat deze kabeljauw zich hoogwaardig in kwaliteit mag noemen.

Gastronomy

IJslandse kabeljauw is een traktatie. Het visvlees bezit een mooie heldere kleur en is redelijk stevig te noemen en heeft een mooie bite.

Availability

Het seizoen waarin de vis hoofdzakelijk haar eitjes afzet is in de periode van februari tot aan april. Het is raadzaam om ook na deze periode even te wachten met consumeren. De beste periode om deze vis te eten is van mei tot aan februari.

Allergens

Allergen description

kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M
Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.20
Vet totaal 1.50
Eiwit Plantaardig 18.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.23
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 87.00
Energie kJ 366.00
Eiwit totaal 18.00

Certification

Nee

Tip

Lijn gevangen kabeljauw kan soms te vers zijn voor consumptie, dan smaakt deze nog niet optimaal. Laat deze vis een paar dagen besterven voor dat je deze gaat consumeren.