
Seaweed Dulse pack 1kg
Dulse (Palmaria palmata), ook wel dillisk of creatnach genoemd, behoort tot de roodalgen (Rhodophyta).Het groeit langs de noordelijke kusten van de Atlantische en Stille Oceaan.

Product Description
Dulse (Palmaria palmata), ook wel dillisk of creatnach genoemd, behoort tot de roodalgen (Rhodophyta). Dulse groeit langs de noordelijke kusten van de Atlantische en Stille Oceaan. De diep rood/bruin/paars gekleurde platte bladeren (ongeveer 30 cm lang) groeien direct vanaf het houvast en zien eruit als een waaiende palm.
Dulse hecht zich met een discoïde (schijfvormige) voet aan het steelachtige gedeelte van Laminaria of aan rotsen. Het platte blad wordt langzaam breder en verdeelt zich in brede segmenten die tot 50 centimeter lang kunnen worden en 3–8 cm breed.
Product information
EAN Code: | 630052_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 630052_STUK |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
Dulse vertoont overeenkomsten met een ander zeewier, Dilsea carnosa (Schmidel) Kuntze. |
Origin
Herkomst | Atlanntische Oceaan, Stille Oceaan,Frankrijk |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
Semi wild |
Gastronomy
Verse dulse kan zo van de rots gegeten worden, voordat het gedroogd is. Zongedroogde dulse wordt meestal onbewerkt gegeten of het wordt vermalen tot vlokken of poeder. Gedroogde dulse kan worden gefrituurd; het zet dan uit zoals kroepoek en het heeft dan de smaak van gebakken "zilte" bacon. Het kan ook even in de koekenpan gebakken worden. Dulse kan toegevoegd worden aan soep, stoofschotels, sandwiches en salades, of als ingredi�nt van pizza of brooddeeg. |
Availability
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Nutrients
Energie kcal | 19.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 0.07 |
Vet totaal | 0.10 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 5.62 |
Waarvan suikers | 0.50 |
Energie kJ | 79.80 |
Eiwit totaal | 1.60 |
Certification

Tip
De smaak van dulse wordt omschreven als vol en rokerig en wordt wel vergeleken met de smaak van zoute bacon. Het bruinwier smelt bijna in de mond; de beet is zacht en taai. Een mengsel van dulse met zeesla wordt ook wel "zeepeterselie" genoemd. |