Seaweed Dulse pack 1kg

Dulse (Palmaria palmata), ook wel dillisk of creatnach genoemd, behoort tot de roodalgen (Rhodophyta).Het groeit langs de noordelijke kusten van de Atlantische en Stille Oceaan.
Sustainable fish icon

Product Description

Dulse (Palmaria palmata), ook wel dillisk of creatnach genoemd, behoort tot de roodalgen (Rhodophyta). Dulse groeit langs de noordelijke kusten van de Atlantische en Stille Oceaan. De diep rood/bruin/paars gekleurde platte bladeren (ongeveer 30 cm lang) groeien direct vanaf het houvast en zien eruit als een waaiende palm. Dulse hecht zich met een discoïde (schijfvormige) voet aan het steelachtige gedeelte van Laminaria of aan rotsen. Het platte blad wordt langzaam breder en verdeelt zich in brede segmenten die tot 50 centimeter lang kunnen worden en 3–8 cm breed.

Product information

EAN Code: 630052_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 630052_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

NOR012

Alternatives

Dulse vertoont overeenkomsten met een ander zeewier, Dilsea carnosa (Schmidel) Kuntze.

Origin

Herkomst Atlanntische Oceaan, Stille Oceaan,Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Semi wild

Gastronomy

Verse dulse kan zo van de rots gegeten worden, voordat het gedroogd is. Zongedroogde dulse wordt meestal onbewerkt gegeten of het wordt vermalen tot vlokken of poeder. Gedroogde dulse kan worden gefrituurd; het zet dan uit zoals kroepoek en het heeft dan de smaak van gebakken "zilte" bacon. Het kan ook even in de koekenpan gebakken worden. Dulse kan toegevoegd worden aan soep, stoofschotels, sandwiches en salades, of als ingrediënt van pizza of brooddeeg.

Availability

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Nutrients

Energie kcal 19.00
Waarvan verzadigd vet 0.07
Vet totaal 0.10
Koolhydraten totaal 0.50
Zout 5.62
Waarvan suikers 0.50
Energie kJ 79.80
Eiwit totaal 1.60

Certification

Ja

Tip

De smaak van dulse wordt omschreven als vol en rokerig en wordt wel vergeleken met de smaak van zoute bacon. Het bruinwier smelt bijna in de mond; de beet is zacht en taai. Een mengsel van dulse met zeesla wordt ook wel "zeepeterselie" genoemd.