
Tuna fillet Albacore
De albacore tonijn stamt uit de familie van de makreelachtige vissoorten. Albacore tonijn zwemt in alle zuidelijke centrale wateren tot op een diepte van 600 meter. Albacore heeft grote ogen en heeft een lang gerekt lijf dat een lengte van 140 centimeter kan bereiken met een gewicht van 60 kilogram. Kenmerkend is de lange vin op haar zijde.

Product Description
De albacore tonijn stamt uit de familie van de makreelachtige vissoorten. Albacore tonijn zwemt in alle zuidelijke centrale wateren tot op een diepte van 600 meter. Albacore heeft grote ogen en heeft een lang gerekt lijf dat een lengte van 140 centimeter kan bereiken met een gewicht van 60 kilogram. Kenmerkend is de lange vin op haar zijde. Dit exemplaar is afkomstig uit de wateren van Tahiti dat is gelegen in de Pacific. De kwaliteit van de tonijn in dit gebied is zeer hoog. Opvallend is dat de filet mooier rood gekleurd is dan elders in de wereld. Verreweg de meeste albacore filet is licht roze van kleur en wordt daarom ook wel oneerbiedig seachicken genoemd.
Product information
EAN Code: | 151050_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 151050_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen verse albacore tonijn kunt krijgen dan is verse yellowfin tonijn een goede optie. Zijn beiden geen optie, neem dan de ingevroren albacore. Let op, de beste kwaliteitdiepvries is op zee direct op -60°C ingevroren. |
Origin
Herkomst | Tahiti |
---|---|
Vangstgebied | FAO 71 |
Fishing technique
De albacore uit Tahiti wordt hoofdzakelijk bevist met de pole & line (haken en lijnen). Dit is een zeer selectieve vismethode met vrijwel geen bijvangst door het gebruik van speciale C-haken. Bovendien passen de vissers in Tahiti de Ikijime toe. Dat is het direct doden na vangst door een stalen pen in de kop van de tonijn te drukken om vervolgens de vis direct in ijswater te koelen. |
Gastronomy
De albacore heeft een matig vetgehalte, de filet is wat zachter en milder van smaak dan andere tonijnsoorten. De tonijn wordt steeds populairder en heeft zijn weg gevonden in de internationale keuken. Je kunt albacore bakken, grillen, roken, stomen, frituren en zelfs rauw eten. |
Availability
Het seizoen waarin deze albacore tonijn het beste gegeten kan worden is van maart tot en met november. Houdt er rekening mee dat na de paaiperiode de tonijn een aantal weken mager kan zijn en weer op krachten moet komen. Het is dus beter enkele weken na het paaiseizoen de tonijn weer in het menu op te nemen. |
Allergens
Allergen description
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Nutrients
Vet totaal | 1.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.25 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 96.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.30 |
Energie kJ | 402.00 |
Eiwit totaal | 21.50 |
Tip
Albacore tonijn is ook verkrijgbaar onder het MSC label. Helaas betreft dit meestal een bevroren product die eenmaal na het ontdooien een bruine kleur krijgt. |