St. Pierre (Zonnevis) klein

St. Pierre is de franstalige benaming van deze vis. In het Nederlands wordt de St. Pierre, zonnevis genoemd. De St. Pierre is een sierlijke imposante verschijning. Internationaal wordt deze vis John Dory genoemd. De vis heeft een kenmerkende donkere vlek op haar flank die men ook wel de duimafdruk van de Heilige Petrus noemt.

Product Description

St. Pierre is de franstalige benaming van deze vis. In het Nederlands wordt de St. Pierre zonnevis genoemd. De St. Pierre is een sierlijke imposante verschijning. Internationaal wordt deze vis John Dory genoemd. De vis heeft een kenmerkende donkere vlek op haar flank die men ook wel de duimafdruk van de Heilige Petrus noemt. De St. Pierre komt voor in de Indische Oceaan van Zuid-Afrika tot aan Japan en Australië. Ook in de Atlantische Oceaan komt dit exemplaar voor van Noorwegen tot aan Zuid-Afrika. Ook treft je de St. Pierre aan in de Middellandse Zee. Hij leeft tot op een diepte van 400 m. St. Pierre kan een lengte van 90 cm behalen met een gewicht van 8 kg. Zeer hoogwaardige kwaliteit kan je vinden in de wateren rond de Azores.

Product information

EAN Code: 162001_STUK_500GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 162001_STUK_500GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

JDO001

Alternatives

Als je geen St. Pierre uit de Azores kunt krijgen, kies dan exemplaren uit de Australische wateren of de Noord-Europese wateren. Anders kun je ook de Silver Dory als alternatief gebruiken.

Origin

Herkomst Azoren
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De St. Pierre uit de wateren rond de Azoren worden met de handlijn gevangen. Exemplaren die voorkomen in onze Europese wateren worden het meest gevangen met de flyshoot methode.

Gastronomy

St. Pierre is een zeer smaakvolle vis en behoort tot de meest exclusieve soorten ter wereld. De filet is helder cr�me/wit van kleur en heeft een kenmerkend loszittende rugzijde. St Pierre kun je bakken, grillen en stomen.

Availability

Het seizoen waarin deze vis kuit schiet is in de maanden juni tot en met juli. Eet deze is dus tussen augustus en mei.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.24
Vet totaal 1.03
Koolhydraten totaal 1.19
Zout 0.14
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 83.00
Energie kJ 347.00
Eiwit totaal 16.16

Tip

St. Pierre heeft kenmerkende stekels op de kop en zijvlak, houd hier rekening mee als je gaat fileren. St. Pierrre heeft een laag rendement van 35%.