Crayfish Dutch live

De rivierkreeftfamilie is zeer groot en telt 400 soorten die wereldwijd zijn verspreid. In Europa vind je een aantal rode rivierkreeft soorten die oorspronkelijk uit de Noord-Amerikaanse binnenwateren afkomstig zijn (Louisiana).

Product Description

De rivierkreeftfamilie is zeer groot en telt 400 soorten die wereldwijd zijn verspreid. In Europa vind je een aantal rode rivierkreeft soorten die oorspronkelijk uit de Noord-Amerikaanse binnenwateren afkomstig zijn (Louisiana). In Europa treffen wij de 'Procambus clarkii' de rode rivierkreeft en de 'Procambarus acutus' de gestreepte rivierkreeft aan. Beide soorten hebben de Europese rivierkreeft verdrongen doordat de import van de Amerikaanse exemplaren een kreeftenvirus heeft veroorzaakt, waardoor de populatie Europese rivierkreeft is afgenomen. De gestreepte rivierkreeft is ongevoelig voor dit virus. De gestreepte rivierkreeft wordt zo genoemd vanwege een donker rode streep op de staart en kan max 15cm groot worden. Je hebt overigens 4 soorten van de rode rivierkreeft: de rode, de gestreepte, de gevlekt en de geknobbelde rivierkreeft.

Product information

EAN Code: 410420_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 410420_KG_KG
TECHNIEK INLAND_FISHERY

Seizoen

CRE001

Alternatives

Als je geen levende gestreepte rivierkreeft kunt krijgen, kies dan de Yabbi of de Turkse rivierkreeft. Als je geen levende rivierkreeft kunt krijgen, kies dan voor schoongemaakt rivierkreeft vlees.

Origin

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Nederland

Fishing technique

De rivierkreeft wordt gevangen door het gebruik van een fuik, lobster pot, top lift net of de baittrap.

Gastronomy

De gestreepte rivierkreeft kan zich staande houden in vervuild water en dat maakt consumptie discutabel. Hoogwaardige kwaliteit is te vinden in schone wateren van Nederland zoals de zuidelijke delen van de Alblasserwaard. De gestreepte rivierkreeft is een traktatie mits deze wel levend is. Eenmaal dood wordt de kwalitateit snel minder. De gestreepte rivierkreeft kan het beste worden gekookt of gestoomd.

Availability

Het seizoen van de gestreepte rivierkreeft is de winter. De rode rivierkreeft is het best in de zomermaanden. Zowel de rode als de gestreepte rivierkreeft wordt vaak als één soort verhandeld en is daardoor feitelijk het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Nutrients

Energie (kJ) 348.00
Energie (kcal) 82.00
Vet (gram) 0.90
Verzadigd vet (gram) 0.30
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.20
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 18.50
Energie kJ 348.00
Energie kcal 82.00
Waarvan verzadigd vet 3.00
Vet totaal 9.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 2.00
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit totaal 185.00

Tip

Als je niet zeker bent of de rivierkreeft uit zuiver water afkomstig is, verwater dan de rivierkreeft in zuiver kraanwater gedurende één dag (zoetwater).