Praires

Praires

Tartufo di mare is een van de mooiste schelpdieren ter wereld. Tartufo di mare is internationaal beter bekend als Warty Venus ook wel wratachtige venus.

Product Description

Tartufo di mare is een van de mooiste schelpdieren ter wereld. Tartufo di mare staat internationaal beter bekend als Warty Venus ook wel wratachtige venus.Tartufo di mare is een wit/crème bolgevormde schelp en heeft kenmerkende dikke ribbels op de schelp die voorzien zijn van wratjes. Deze wratjes zijn uitstulpingen van de schelp. Er zijn een paar soorten wratachtigen maar de Tartufo di mare is de grootste en kan 6.5 centimeter groot worden. Tartufo di mare komt voor in de wateren van de Middellandse-zee, Rode-zee en in de Oostelijke delen van de Atlantische-oceaan van Noorwegen tot aan Zuid-Afrika.

Product information

EAN Code: 400340_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 400340_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

PVV001

Alternatives

De kokkel is een goed alternatief.

Origin

Herkomst Oostelijk deel Atlantische Oceaan, Middelandse zee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Handbeugels, dreggen.

Gastronomy

Praire is een exclusief schelpdiertje, zeer smakelijk en bezit redelijk veel vlees. Praires kun je, mits levend, rauw consumeren, koken en stomen. Controleer altijd of de praire vers is. Staat de schelp iets open, geef dan een tik op de schelp. Sluit deze zich dan is de schelp levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30 gram zeezout op 1 liter water.

Availability

Het juiste seizoen is van september tot en met mei. Het seizoen waarin de Praire zich voortplant is afhankelijk waar deze zich bevindt.

Allergens

Allergen description

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.30
Vet totaal 1.00
Koolhydraten totaal 4.00
Zout 0.12
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 60.00
Energie kJ 252.00
Eiwit totaal 10.00

Tip

Praires moet je altijd eerst goed spoelen en schoonschrobben. Doordat dit schelpdier dikke ribbels bevat kan er veel zand tussen de ribbels zitten.