Palingfilet gerookt 500gr

Palingfilet gerookt 500gr

Nadat de levende paling is gedood, wordt deze gestript, traditioneel gezouten, gerookt met het befaamde eikenhout, handmatig gefileerd en als laatste verpakt en gevacumeerd.

Product Description

Nadat de levende paling is gedood, wordt deze gestript, traditioneel gezouten, gerookt, handmatig gefileerd en als laatste verpakt en gevacumeerd. De paling ( ook wel aal genoemd) is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis. Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis heeft een zeer langwerpig lichaam die meer dan een meter lang kan worden. Door de karakteristieke lichaamsbouw, lage rugkam en nauwelijks zichtbare schubben, is deze gemakkelijk van andere vissen te onderscheiden. Paling komt voor in grote delen van Europa en noordelijk Afrika en is een bewoner van wateren met modderbodems. Overdag wordt er geschuild en 's nachts gejaagd op kleine ongewervelde waterdieren zoals waterpissebedden en aasgarnalen. De meeste palingen bereiken tussen vijf en vijftien jaar verblijf in het zoete water (bij voldoende voedselaanbod) het schieraalstadium en trekken dan terug naar de paaigronden. De paling is een zogenaamde katadrome vis die opgroeit in zoet of brak water en zich op grote diepte voortplant in de Sargassozee. De larven trekken, geholpen door de Golfstroom naar Europa.

Product information

EAN Code: 500000_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 500000_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

EEL003

Alternatives

Mocht je geen filet kunnen bemachtigen, neem dan de hele gerookte paling en snijd deze zelf uit. Dit vereist overigens wel fileer ervaring.

Origin

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Nederland

Fishing technique

Gekweekt

Gastronomy

De gerookte paling is een traktatie. Laat de paling voor je deze gaat eten, eerst op kamertemperatuur komen.

Availability

Dit betreft een gekweekt en gerookt product en is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie (kJ) 1400.00
Energie (kcal) 335.00
Vet (gram) 30.00
Verzadigd vet (gram) 7.86
Eiwitten, dierlijk (gram) 18.00
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 1.20
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 18.00
Energie kJ 1.40
Energie kcal 335.00
Waarvan verzadigd vet 786.00
Vet totaal 30.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 12.00
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit dierlijk 18.00
Eiwit totaal 18.00