
Eel With Skin And Head Gutted
De paling (ook wel aal genoemd) is een straalvinnige vis die behoort tot de familie van echte palingen (Anguillidae). De paling is een trekvis. Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis heeft een zeer langwerpig lichaam dat meer dan een meter lang kan worden. Door de karakteristieke lichaamsbouw, lage rugkam en nauwelijks zichtbare schubben is deze gemakkelijk van andere vissen te onderscheiden.
Product Description
De paling (ook wel aal genoemd) is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De paling is een trekvis. Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis heeft een zeer langwerpig lichaam dat meer dan een meter lang kan worden. Door de karakteristieke lichaamsbouw, lage rugkam en nauwelijks zichtbare schubben is deze gemakkelijk van andere vissen te onderscheiden. Paling komt voor in grote delen van Europa en noordelijk Afrika en is een bewoner van wateren met modderbodems. Overdag wordt er geschuild en 's nachts gejaagd op kleine ongewervelde waterdieren zoals waterpissebedden en aasgarnalen. De meeste palingen bereiken tussen vijf en vijftien jaar verblijf in het zoete water (bij voldoende voedselaanbod) het schieraalstadium en trekken dan terug naar de paaigronden. De paling is een zogenaamde katadrome vis die opgroeit in zoet of brak water en zich op grote diepte voortplant in de Sargassozee. De larven trekken, geholpen door de golfstroom, naar Europa.
Product information
EAN Code: | 180032_STUK_700GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 180032_STUK_700GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
Er is geen alternatief voor de paling. |
Origin
Herkomst | Nederland |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De paling wordt met fuiken gevangen. |
Gastronomy
In de Europese keuken en ver daarbuiten likt men zijn mond af bij het zien van de culinaire hoogstandjes die je met de paling kunt maken. De smaak is fenomenaal en zeer herkenbaar. Gerookt of gestoofd, heel of gefileerd het is altijd een feestje. |
Availability
De beste periode om paling te consumeren is van december tot augustus. Om volwassen paling de kans te geven naar zee te trekken om zich voort te planten, geldt er van 1 september tot en met 30 november een wettelijk gesloten tijd voor het gebruik van diverse aalvistuigen. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
---|---|
Vet totaal | 27.70 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.12 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 306.00 |
Energie kJ | 1282.00 |
Eiwit totaal | 15.10 |
Tip
De paling laat zich moeilijk fileren of schoonmaken, laat dit door een specialist doen. |