
MSC Haring emmer ontdooid
Haring is wellicht de meest bekende en meest geconsumeerde vissoort die voorkomt in onze wateren. De haring komt voor in de wateren van de Noord Atlantische Oceaan van Alaska, Canada tot aan Noorwegen en bij ons in de wateren van de Noordzee. De 'verse' haring wordt aangeboden in bevroren of ontdooide emmers of in verpakkingen van 10 stuks. Je kunt daarnaast de 'verse' handschoongemaakte haring ook per stuk bestellen. Zie 'tip' over verse en bevroren haringen.

Product Description
Haring is wellicht de meest bekende en meest geconsumeerde vissoort die voorkomt in onze wateren. De haring komt voor in de wateren van de Noord-Atlantische Oceaan van Alaska, Canada tot aan Noorwegen en bij ons in de wateren van de Noordzee. Haring kan een lengte van 45cm behalen met een gewicht van 1kg. De haring leeft in grote scholen tot op een diepte van ruim 300m. De haring is een zilverkleurig visje en bezit een donkerblauw/groene rugzijde. Afhankelijk van het seizoen wordt de verse haring meestal aan boord ingevroren voor het vervaardigen van de nieuwe haring, door het invriezen wordt de eventuele haringworm die aanwezig kan zijn gedood.
Product information
EAN Code: | 201542_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 201542_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Er is geen alternatief voor haring. |
Origin
Herkomst | Centraal Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De haring wordt gevangen door gebruik van de pelagische trawltechniek, sleepnetten en ringszegen. |
Gastronomy
Haring is een veelzijdig visje en geniet de grootste bekendheid als nieuwe haring of Hollandse nieuwe. Er zijn echter meer varianten zoals rolmops, bakbokking, harde bokking, spekbokking, zure haring, haringsalade, panharing in zuur, brado en zelfs de eitjes van de haring worden gebruikt voor gerechten. |
Availability
Haring zet hoofdzakelijk haar eitjes af in het najaar van augustus tot en met november. Haring is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
haring en producten op basis van haring | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 25.00 |
---|---|
Vet totaal | 101.00 |
Koolhydraten totaal | 28.00 |
Zout | 11.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 172.00 |
Energie kJ | 720.00 |
Eiwit totaal | 176.00 |
Certification

Tip
Een 'nieuwe' haring heeft een rode kleur op de filet (graatkant). Alle 'verse' haringen moeten verplicht worden diepgevroren op -60 graden. Op deze manier dood men de haringworm die er in kan zitten. |