Mackerel fillet smoked pepper pack 1kg V&S

Mackerel fillet smoked pepper pack 1kg V&S

Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.

Product Description

Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Er is vaak verwarring tussen gerookte en gestoomde makreel. Een echt gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en vervolgens op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuur behandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.

Product information

EAN Code: 530040_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 530040_STUK
TECHNIEK CATCH_ZONE

Seizoen

MAC005

Alternatives

Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is een spekbokking een goed alternatief.

Origin

Herkomst Noordelijke Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

De verse makreel wordt mmet de trawl techniek gevangen.

Gastronomy

De gerookte makreel is hartig en moet worden uitgesneden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. De gerookte makreel bevat een hoog zoutgehalte.

Availability

De gerookte makreel peper is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie kcal 324.00
Waarvan verzadigd vet 6.80
Vet totaal 26.30
Eiwit dierlijk 171.00
Koolhydraten totaal 1.30
Zout 0.61
Waarvan suikers 0.80
Energie kJ 1346.00
Eiwit totaal 17.10

Tip

Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25°C, dit wordt koud roken genoemd. Warm roken doet men rond de 75°C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen.