Mackerel fillet smoked herbs pack 1kg V&S

Koud gerookte makreelfilets met kruiden zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.

Product Description

Koud gerookte makreelfilets met kruiden zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Er is vaak verwarring tussen gerookte en gestoomde makreel. Een echt gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en vervolgens op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuur behandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.

Product information

EAN Code: 530030_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 530030_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

MAC006

Alternatives

Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen, dan is een spekbokking een goed alternatief.

Origin

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noordelijke Noordzee

Fishing technique

De verse makreel wordt met de trawl techniek gevangen.

Gastronomy

De gerookte makreel is hartig en moet worden uitgesneden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. De gerookte makreel bevat een hoog zoutgehalte.

Availability

De gerookte makreel met kruiden is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Mosterd en producten op basis van mosterd M
Koriander en producten op basis van koriander M
Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie (kJ) 1346.00
Energie (kcal) 324.00
Vet (gram) 26.30
Verzadigd vet (gram) 6.80
Eiwitten, dierlijk (gram) 17.10
Suiker (gram) 0.80
Zout (gram) 0.61
Koolhydraten 1.30
Energie kJ 1.35
Eiwit dierlijk 171.00
Energie kcal 324.00
Waarvan verzadigd vet 68.00
Vet totaal 263.00
Waarvan suikers 8.00
Zout 61.00
Koolhydraten totaal 13.00

Tip

Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25�C, dit wordt koud roken genoemd. Warm roken doet men rond de 75�C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen.