
King Fish
De Spaanse makreel stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Internationaal wordt deze vis spanish mackerel ook wel kingfish genoemd. Er zijn veel varianten met de benaming kingfish (zie yellowtail kingfish).

Product Description
De Spaanse makreel stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Internationaal wordt deze vis Spanish Mackerel ook wel Kingfish genoemd. Er zijn veel varianten met de benaming Kingfish (zie Yellowtail Kingfish). De Spaanse makreel is een zeer snelle roofvis en bezit een indrukwekkende rij zeer scherpe tanden in de bek. Deze Spaanse makreel komt voor in de wateren van de Indische Oceaan van Zuid-Afrika tot aan Australiƫ en zwemt tot op een diepte van 70m. De Spaanse makreel bezit kenmerkende donkere verticale strepen op haar flank en kan 240 cm groot worden met een gewicht van 70 kg. Top exemplaren zijn verkrijgbaar uit de Australische wateren.
Product information
EAN Code: | 166008_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 166008_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Een goed alternatief is de wahoo, yellowtail kingfish of de gewone makreel. |
Origin
Herkomst | Indische Oceaan, van Sri Lanka tot Zuid Afrika naar Australiƫ |
---|---|
Vangstgebied | FAO 21,31,41 |
Fishing technique
Hoogwaardige kwaliteit wordt met de pole&line techniek verkregen. Een andere methode is door gebruik van de longline techniek. |
Gastronomy
De Spaanse makreel is een zeer smaakvolle vis. Het visvlees is mooi blank van kleur en heeft een vriendelijk vetje. Deze vis kun je uitstekend bakken en grillen. Spaanse makreel is geen goedkope vis in verhouding met de gewone makreel, het is een luxere makreelachtige. |
Availability
De beste periode voor consumptie is vanaf de maand januari tot en met september. Het seizoen waarin deze vis zich voortplant is in de maanden oktober tot en met december. Hoogwaardige kwaliteit is verkrijgbaar uit de Australische wateren. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 3.20 |
---|---|
Vet totaal | 13.80 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 0.03 |
Waarvan suikers | 0.50 |
Energie kcal | 212.00 |
Energie kJ | 889.00 |
Eiwit totaal | 22.20 |
Tip
Doordat deze vis een relatief hoog vetgehalte heeft is de kans op derving groot. Kijk altijd naar de ogen (moeten helder doorzichtig fris ogen) en kieuwen (mooi rood van kleur). |