
Japanese Red Snapper
Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade.
Product Description
Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade. Madai wordt door de Japanner gezien als de echte zeebrasem en kent culinair gezien geen vergelijk. Madai komt voor in het wild maar wordt veel gekweekt in de Japanse open wateren. De gekweekte madai heeft een koperachtig rood-rose gekleurde huid en kan een gewicht van max 3 kg behalen.
Product information
EAN Code: | 165005_STUK_1000GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 165005_STUK_1000GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatives
Een goed alternatief is de pagre uit de Azores. |
Origin
Herkomst | Japan |
---|---|
Vangstgebied | FAO 61 |
Fishing technique
De madai wordt gekweekt op open zee. |
Gastronomy
De madai heeft qua smaak iets vettigs in zich en dat maakt deze uitermate geschikt voor rauwe consumptie. |
Availability
De madai 'de Japanse daurade' kan het hele jaar geconsumeerd worden. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.30 |
---|---|
Vet totaal | 1.30 |
Energie kJ | 394.00 |
Koolhydraten totaal | 0.10 |
Zout | 0.10 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 94.00 |
Eiwit totaal | 20.50 |
Tip
Als de ogen helder zijn, dan is dit een teken dat de vis heel vers is. |