Japanese Red Snapper

Japanese Red Snapper

Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade.

Product Description

Madai is de Japanse benaming voor zeebrasem en kent wereldwijd zeer veel soortgenoten. Zeebrasem wordt internationaal Seabream genoemd en in het Frans is deze beter bekend als Daurade. Madai wordt door de Japanner gezien als de echte zeebrasem en kent culinair gezien geen vergelijk. Madai komt voor in het wild maar wordt veel gekweekt in de Japanse open wateren. De gekweekte madai heeft een koperachtig rood-rose gekleurde huid en kan een gewicht van max 3 kg behalen.

Product information

EAN Code: 165005_STUK_1000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 165005_STUK_1000GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

SBM001

Alternatives

Een goed alternatief is de pagre uit de Azores.

Origin

Vangstgebied FAO 61
Herkomst Japan

Fishing technique

De madai wordt gekweekt op open zee.

Gastronomy

De madai heeft qua smaak iets vettigs in zich en dat maakt deze uitermate geschikt voor rauwe consumptie.

Availability

De madai 'de Japanse daurade' kan het hele jaar geconsumeerd worden.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie (kJ) 418.00
Energie (kcal) 177.00
Vet (gram) 1.30
Verzadigd vet (gram) 0.30
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.10
Koolhydraten 0.10
Proteinen (gram) 20.50
Energie kJ 418.00
Eiwit totaal 205.00
Energie kcal 177.00
Waarvan verzadigd vet 3.00
Vet totaal 13.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 1.00
Koolhydraten totaal 1.00

Tip

Als de ogen helder zijn, dan is dit een teken dat de vis heel vers is.