Dutch shrimps handpeeled 0,5kg

Dutch shrimps handpeeled 0,5kg

De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals grijze garnaal of Noordzee garnaal. Internationaal wordt deze garnaal Grey Shrimp genoemd. De garnaal komt hoofdzakelijk voor in de ondiepe kust wateren van geheel West–Europa. De Hollandse garnaal wordt aangeboden in zowel ongepelde als gepelde vorm vers en bevroren vorm.

Product Description

De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals grijze garnaal of Noordzee garnaal. Internationaal wordt deze garnaal Grey Shrimp genoemd en komt hoofdzakelijk voor in de ondiepe kust wateren van geheel West–Europa. Langs de Nederlandse kustwateren, om specifiek te zijn de Waddenzee en in de Zeeuwse wateren, leven de garnalen op zand en slikbodems. De Hollandse garnaal is een snelgroeiend exemplaar en is in 4 tot 5 maanden vanaf larf tot volgroeide garnaal geschikt voor consumptie. De Hollandse garnaal kan max een lengte van 9 cm behalen en een leeftijd van 3 jaar. Uiterlijk is de Hollandse garnaal deels doorzichtig en licht grijs,licht bruin van kleur. De Hollandse garnaal wordt na vangst direct aan boord kookt waardoor deze rood/bruin kleurt, omdat deze snel bederft.

Product information

EAN Code: 411020_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 411020_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CSH005

Alternatives

Steurgarnaal is een goed alternatief.

Origin

Herkomst Noord -Westen van de Atlantische Oceaan, de Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Trawl

Gastronomy

De Hollandse garnaal is van nature zilt en zoetig. De Hollandse garnaal kan direct geconsumeerd worden en is bijvoorbeeld ideaal voor een smakelijke cocktail.

Availability

De Hollandse garnaal is het hele jaar verkrijgbaar en is niet seizoengebonden. De periode waarin deze garnaal haar eitjes afzet is afhankelijk waar deze garnaal zich bevindt. De Hollandse garnaal kan haar eitjes afzetten van februari tot en met september. De garnaal is het kleinst in de 'koudste' periode van het jaar. Ze trekken zich dan ook verder terug in de zee in.

Allergens

Allergen description

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
garnaal en producten op basis van garnaal K

Nutrients

Vet totaal 1.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 2.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 92.00
Waarvan verzadigd vet 3.00
Energie kJ 385.00
Eiwit totaal 205.00

Tip

Het gebruik van conserveringsmiddel heeft sterke invloed op de smaak. Let op de verpakking en kijk naar de gebruikte middelen. Aan te raden is de Hollandse garnaal niet in te vriezen dat beïnvloedt de kwaliteit en smaak.