
Salted codfish fillet
Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie.

Product Description
Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie. Opmerkelijk is dat de gezouten kabeljauw niet in de zon gedroogd wordt en dat maakt het grote verschil met de bacalao/stokvis.
Product information
EAN Code: | 600540_STUK_800GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 600540_STUK_800GRAM |
TECHNIEK | INLAND_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Het alternatief is de stokvis/bacalao. Deze is zongedroogd en minder zout. |
Origin
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
Haken en lijnen, kieuwnetten,longline, purse seining of zegenvisserij. |
Gastronomy
Om de gezouten kabeljauwfilets geschikt te maken voor consumptie moet je de filet verwateren, na gelang het receptuur of smaak. Zelfs na 48 uur heeft deze filet nog een pittige zoutsmaak. Gezouten kabeljauw kun je bakken, stomen, frituren en in de oven bereiden. |
Availability
De drooggezouten kabeljauwfilets zijn het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergens
Allergen description
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.10 |
---|---|
Vet totaal | 0.70 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.23 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 72.00 |
Energie kJ | 304.00 |
Eiwit totaal | 16.40 |