Daurade gestript en geschubd NL-BIO-01 300-500gr

Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Deze vis behoort tot de grote familie van de zeebrasems. Gekweekte daurade wordt niet zo groot maar heeft wel dezelfde kenmerken als de wilde daurade. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de heldere goudkleurige streep tussen de ogen.
Sustainable fish icon

Product Description

Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie der zeebrasems. De daurade royale kan een lengte van 70 cm behalen met een gewicht van 15 kg en zwemt tot op een diepte van 150 meter, althans, de wilde exemplaren. Daurade wordt veel gekweekt. Gekweekte daurade wordt niet zo groot, maar heeft wel dezelfde kenmerken als de wilde dorade. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de heldere goudkleurige streep tussen de ogen. De daurade royale kweek (Bio) is duurzaam omdat deze met een verantwoorde en biologische methode wordt gekweekt.

Product information

EAN Code: 161019_STUK_400GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 161019_STUK_400GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

BRB001

Alternatives

Een alternatief is de gekweekte zeebaars. Tweede keus kan zijn Dentex, Black Seabream. Houd er rekening mee dat dit een bestelartikel is.

Origin

Herkomst Middellandse Zee
Vangstgebied FAO 37

Fishing technique

De gekweekte bio daurade is het hele jaar verkrijgbaar en heeft een skal certificering. Deze daurade is duurzaam omdat deze duurzaam gekweekt wordt op een biologische verantwoorde manier.

Gastronomy

Daurade royale kun je zouten, bakken, grillen en stomen.

Availability

Daurade royale (kweek) is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 2.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.30
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 120.00
Energie kJ 492.00
Eiwit totaal 23.50

Tip

Bij geschubde vissen komt het voor dat door de waterstraal het kieuwdeksel wordt opgetild en bloed uit de kieuwen wordt gespoten. De kieuwen zijn dan grijs van kleur, maar nog steeds uiterst vers van kwaliteit.