
Product Description
Deze kaviaar eitjes zijn afkomstig van de steur. De steur (Acipenser gueldenstaedti) is minstens 9 tot 10 jaar oud en komt voornamelijk uit de Kaspische zee regio, ook wel Russische steur genoemd. De eitjes hebben een diameter tussen de 2,9 en 3,4 mm. De afgelopen tien jaar heeft de productent een eigen broedstock van verschillende steursoorten opgebouwd. Alle steuren die gebruikt worden voor deze kaviaar komen uit eigen kweek en worden gevoed met samengestelde voeding uit eigen productie. De producent controleert met echografie bij elke steur zeer precies de kwaliteit van de eitjes. Enkel steuren met de perfecte ei-kwaliteit worden gebruikt. Veel topchefs in België maken gebruik van deze kaviaar.
Product information
EAN Code: | 600124_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 600124_STUK |
Seizoen

Alternatives
Imperial, oscietra, sevruga of de beluga. |
Origin
Vangstgebied | FAO 5. België. |
---|---|
Herkomst | België |
Fishing technique
Gesloten recirculatiesysteem (RAS). |
Gastronomy
De smaak van de eitjes is ziltig, gevolgd door een rijke, romige smaak met een aangename subtiele nasmaak. De eitjes zijn rijk aan Omega-3 vetzuren. |
Availability
Is het hele jaar door te verkrijgen. |
Nutrients
Energie kcal | 256.00 |
---|---|
Eiwit totaal | 25.00 |
Eiwit totaal | 25.00 |
Koolhydraten totaal | 1.00 |
Koolhydraten totaal | 1.00 |
Zout | 37.00 |
Zout | 3.70 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kJ | 1.07 |
Energie kJ | 1070.00 |
Vet totaal | 17.00 |
Vet totaal | 17.00 |
Waarvan verzadigd vet | 48.00 |
Waarvan verzadigd vet | 4.80 |
Energie kcal | 256.00 |
Certification
Nee | |
Nee | |
Nee | |
Nee |
Tip
Om de smaak niet te schaden, mag de kaviaar vooral niet in contact komen met metaalsoorten. Een glazen, gouden of ivoren lepeltje is ideaal. |