Bluefin tonijn buikzijde met vel Harashimo 藍鰭金槍魚魚肚

Bluefin tonijn buikzijde met vel Harashimo 藍鰭金槍魚魚肚

Harashimo is de Japanse benaming voor een deel van de buikzijde van de blauwvin tonijn.

Product Description

Harashimo is de Japanse benaming voor een deel van de buikzijde van de blauwvin tonijn. De buikzijde kunnen we onder verdelen in 3 delen. Om specifiek te zijn is (Harashimo) het staartstuk van de buikzijde. Deze beschreven blauwvin tonijn wordt gekweekt, beter gezegd, het is een gemest exemplaar. Het staartstuk van de buikzijde, beter bekend als (Harashimo) bezit het rode vlees Akami en een beetje Chutoro aan de velzijde. Deze diversiteit van kleuren, smaken en texturen biedt chefkoks oneindige culinaire mogelijkheden.Harashimo is het dunste deel van de buikzijde.

Product information

EAN Code: 150155_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 150155_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BFN023

Alternatives

Eigenlijk is er geen goed alternatief voor bluefin, behalve de vanaf het eitje gekweekte bluefin. Deze is helaas zeer slecht verkrijgbaar. Een beter alternatief zijn eventueel de bevroren delen van de bluefin.

Origin

Vangstgebied FAO 37.1.1.
Herkomst Middellandse Zee.

Fishing technique

Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine (zegenvisserij). De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring.

Gastronomy

De Harashimo van de bluefin tonijn bezit verschillende smaaksensaties. Akami het magere vlees, de Chutoro aan de vel zijde is matig vet.

Availability

Bluefin is het hele jaar verkrijgbaar. Rond juni, juli is de tonijn minder van kwaliteit, dit heeft te maken met de voortplantingscyclus.

Allergens

Allergen description

tonijn en producten op basis van tonijn M

Nutrients

Energie (kJ) 467.00
Energie (kcal) 110.00
Vet (gram) 0.82
Verzadigd vet (gram) 0.12
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.31
Koolhydraten 0.06
Proteinen (gram) 25.58
Energie kJ 467.00
Energie kcal 110.00
Waarvan verzadigd vet 12.00
Vet totaal 82.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 31.00
Koolhydraten totaal 6.00
Eiwit totaal 2558.00

Tip

Als je de buikzijde verdeeld in stukken, let dan goed op. Bezit de toro filet een groene vlek, dan is de gal beschadigd geweest. Dit heeft ernstige invloed op houdbaarheid en smaak.