Go to Top

Werkwijze

Wekelijks versturen wij een overzicht van onze verse aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren. Een overzicht met producten die gedurende die week speciaal voor onze klanten scherp geprijsd zijn. Meld je hier aan voor deze actielijst.

INKOOP VERSE VIS

Versvishandel Jan van As streeft naar duurzame producten van uitstekende kwaliteit. Om dit te waarborgen kopen we verschillende vissoorten rechtstreeks in van diverse visboten; verser kan niet!

Daarnaast koopt Versvishandel Jan van As verse vis in via alle afslagen in Nederland, België, Denemarken en Frankrijk. We hebben een zeer uitgebreid en bijzonder assortiment buitenlandse vissoorten, die we importeren vanuit de hele wereld. Daarbij werken we zoveel mogelijk met leveranciers wereldwijd die zorgvuldig met de visstanden omgaan. Bijzonder is de lijn gevangen en duurzame vis vanuit IJsland, de Azoren, Seychellen en Tahiti, zoals de Albacore tonijn.

PRODUCTIE

Voor het verwerken van bestellingen werken we in 24uurs-ploegendienst. De nachtploeg en vroege dagploeg verwerken bestellingen voor onze klanten die via onze eigen distributie bezorgd worden. De late dagploeg verzorgt de aanlevering van de groothandel vestigingen van HANOS.

Vanaf binnenkomst monitoren we alle producten met unieke traceringnummers, wat een juiste borging en controle op alle stappen in het verwerkingsproces garandeert. De bestelde verse vis wordt per bestelling verzameld en vervolgens door vakbekwame fileerders zorgvuldig verwerkt en verpakt, volledig volgens jouw specifieke wensen. Ontschrubben, ontgraten of portioneren? Wat je maar wilt!

WERKWIJZE LOGISTIEK

Een ervaren team van logistieke medewerkers garandeert een zorgvuldige levering van jouw bestelling. Versvishandel Jan van As beschikt over een modern gekoeld wagenpark waarin jouw bestelling (via vaste routes) wordt vervoerd. In het dak van de koelwagens zijn zonnepanelen gemonteerd, die de benodigde energie opwekken voor de koelinstallatie van de laadruimte. De koeling draait ook door als de motor stil staat. Hierdoor blijft de temperatuur in de laadruimte constant, wat gunstig is voor de kwaliteit van de vis.

Uiteraard houden wij je altijd op de hoogte van de status van jouw bestelling. Wij geven vooraf een tijdsindicatie van de aflevertijd met een bandbreedte van twee uur. Door GPS tracking weet onze logistieke afdeling precies waar onze voertuigen zich realtime bevinden.

VOEDSELVEILIGHEID

Als horecaondernemer heb je een  verantwoordelijkheid naar je gasten toe om verse producten te serveren van onberispelijke kwaliteit. Vis is een product waarbij hygiënisch werken en gestandaardiseerde procedures noodzakelijk zijn  om voedselveiligheid te kunnen garanderen. Bij Versvishandel Jan van As nemen die verantwoordelijkheid zeer serieus.

De bedrijfsprocessen van Versvishandel Jan van As zijn door DNV gecertificeerd volgens de internationale ISO en FSSC-richtlijn voor het procesbeheersysteem van voedselveiligheid.

MSC/ASC GECERTIFICEERD

Sinds 2005 is Versvishandel Jan van As door de Marine Stewardship Council MSC- gecertificeerd.  We werken zoveel mogelijk samen met leveranciers die zorgvuldig met de visbestanden omgaan en bij voorkeur ook gecertificeerd zijn door MSC. Tegenwoordig zijn wij ook ASC gecertificeerd; al onze kweekvis komt van verantwoorde, gecertificeerde kwekerijen.
MSC Registration nr. MSC-C-50057 | ASC Registration nr. ASC-C-00363

SKAL GECERTIFICEERD

Versvishandel Jan van As is SKAL-gecertificeerd door de SKAL Bio Controle. Dat betekent dat onze als biologisch gelabelde producten en/of voortbrengingsprocessen voldoen aan de eisen voor de biologische productiemethode. Om dat te waarborgen onderwerpen wij ons aan de vereiste controles en voelde we aan vastgestelde voorschriften.
Skalnummer 028491 | Certificaatnummer 628940 | NL-BIO-01