- Home
- Categorieën
- Verse vis
- Schaal- & Schelpdieren
- Gerookte producten
- Diepvries
- Conserven / overigen /sushi
- Steur
- Shockfresh
- Asian Fish Market
- Kaviaar
- Vis&Innovatie
- Vegan
- Visit
- Nieuws & Blogs
- Vis&Seizoen
- Vis&Inspiratie
- Contact
- Over ons
- Inloggen
- Registreren
- NL
Alliance Gastronomique
De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds op verontrustende wijze om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Een vernieuwend en voor Nederland ongekend initiatief. Nederland stond immers niet bekend om zijn hoogstaande eetcultuur. Vooral de snackbar en het eenvoudige restaurant waren populair. Eten op culinair niveau zoals in Belgie en Frankrijk stond nog in de kinderschoenen en was voor het grootste deel van de bevolking een echte bijzonderheid. Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers.
Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique ruim 50 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. De restaurateurs, chefs en sommeliers die zijn verenigd in de Alliance Gastronomique (42) behoren tot de top van Nederland en Vlaanderen. Ze houden van hun vak en spannen zich dagelijks in om u te laten genieten van de heerlijkheden van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie met een hoofdletter geschreven. Onze missie is om de gastronomie te bevorderen en eenieder van de leden doet dat op zijn eigen wijze. meer info vind je op alliance.nl.
Versvishandel is business partner van Alliance Gastronomique en wil op deze manier haar steentje bijdragen aan dit culinaire samenwerkingsverband.