
Zwaardvisfilet met vel portie
Zwaardvis komt over de hele wereld voor. Hoogwaardige kwaliteit wordt vooral gevangen in de wateren rond de Maladieven en de Seychellen eilanden. De zwaardvis wordt daar hoofdzakelijk met de lijn gevangen.
Omschrijving
Zwaardvis komt over de hele wereld voor. Hoogwaardige kwaliteit wordt vooral gevangen in de wateren rond de Maladieven en de Seychellen eilanden. De zwaardvis wordt daar hoofdzakelijk met de lijn gevangen. Zwaardvis zwemt tot op een diepte van 500 m en kan een lengte van 450 cm behalen met een gewicht van 650 kg. Zwaardvis voor de Europese consument is vaak afkomstig uit de wateren rond Sri-Lanka en Indonesië. Bij rauwe consumptie minimaal 24 uur invriezen op -20 °C
Productinformatie
EAN Code: | 155070_STUK_120GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 155070_STUK_120GRAM |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen zwaardvis uit de Seychellen of uit de Maldiven kunt krijgen, kies dan exemplaren uit de Azores of uit de Canadese wateren. |
Herkomst
Herkomst | Westelijk en oostelijk deel van de Indische Oceaan. Sri-Lanka, Maldiven. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 51 en 57 |
Vangsttechniek
Zwaardvis uit de Indische Oceaan wordt hoofdzakelijk met de longline methode bevist. Er zijn vissers uit de Seychellen en de Maladieven die zwaardvis ook met de handlijn vangen. |
Gastronomie
Hoogwaardige zwaardvis filet is stevig en is helder crème/ rosékleurig. Zwaardvis kun je bakken, grillen en mits vers rauw consumeren. |
Beschikbaarheid
Zwaardvis kan zich het hele jaar voortplanten, maar is in de zomermaanden het meest kwetsbaar. De beste periode voor consumptie is in de maand september tot en met juni. |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 171.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 1.90 |
Vet totaal | 8.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.24 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kJ | 701.00 |
Eiwit totaal | 23.00 |
Tip
Een verse zwaardvis heeft een intens rode bloedlijn. |