Zeewolf

Zeewolf

Zeewolf is een bizar ogende vis en heeft een monsterlijk uiterlijk die geen gelijkenis kent. Zeewolf stamt uit een kleine familie en telt vier soorten. Deze vis heeft een langgerekt grijs lijf met soms iets donkerder gekleurde verticale strepen op haar flank.

Omschrijving

Zeewolf is een bizar ogende vis en heeft een monsterlijk uiterlijk die geen gelijkenis kent. Zeewolf stamt uit een kleine familie en telt 4 soorten. Zeewolf heeft een langgerekt grijs lijf met soms iets donkergekleurde verticale strepen op haar flank. Zeewolf heeft een grote dikke ronde kop met een rij indrukwekkende grote stompe tanden waarmee zij met het grootste gemak krabben, kreeften, schelpdieren en zelfs zee-egels verpulverd. Zeewolf komt voor in de wateren van de Noord-Atlantische Oceaan van Canada tot aan Groenland en IJsland. Dit monster komt ook voor in de Noordzee tot aan Noorwegen. Zeewolf zwemt tot op een diepte van 500m en kan een lengte van 150cm behalen met een gewicht van 20kg.

Productinformatie

EAN Code: 122000_STUK_5000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 122000_STUK_5000GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

CAT001

Alternatieven

Als je geen zeewolf kunt krijgen, kies dan de gevlekte zeewolf of de leng.

Herkomst

Herkomst Schotland
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De hoogwaardige kwaliteit wordt verkregen als deze vis gevangen is met de longline (pole&line) of met een staandwant methode.

Gastronomie

Voor een culinaire uitspatting is het raadzaam grote dikke zeewolf in het juiste seizoen te kopen. Zeewolf kun je bakken, grillen, frituren en stomen.

Beschikbaarheid

Zeewolf plant zich voort van november tot en met januari. In deze periode is de zeewolf mager waardoor de filet erg waterig en glazig is. Je kunt de zeewolf het beste eten van februari tot en met oktober.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 97.00
Waarvan verzadigd vet 0.50
Vet totaal 2.50
Eiwit dierlijk 18.60
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 409.00
Eiwit totaal 18.60

Tip

Koop geen kleine zeewolf. Zeewolf bezit in de filet een flinke rij dikke buikgraten, grote filet is makkelijker te portioneren.