Zeevenkel 500gr

Zeevenkel 500gr

Zeevenkel is een meerjarige wilde plant uit de 'spatwaterzone'. Ze groeit op rotsen en dijken. Langs de Zwarte Zee, de Middellandse Zee, de Atlantische kust tot bij ons aan de zeedijk.

Omschrijving

Zeevenkel is een meerjarige wilde plant uit de 'spatwaterzone'. Ze groeit op rotsen en dijken. Langs de Zwarte Zee, de Middellandse Zee, de Atlantische kust tot bij ons aan de zeedijk. In een groot deel van Europa (waaronder Nederland) staat zeevenkel op de “rode lijst” en is wildpluk dus verboden. Tegenwoordig wordt de zeevenkel voor ons geteeld in Griekenland. In de winter in tunnelkassen en ’s zomers in de openlucht. Als salade heeft het een pittige smaak. Zeevenkel, ook wel Chritmum maritima genoemd, is een meerjarige zeegroente.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 630048_STUK
Techniek FARMING

Seizoen

NOR008

Alternatieven

Lamsoren of zeekraal kunnen een alternatief zijn.

Herkomst

Herkomst Griekenland,Atlantische Oceaan,Zwarte Zee, Middelandse Zee, Zeeland
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Kweek

Gastronomie

Je kunt zeevenkel roerbakken of als ingredi�nt in sauzen gebruiken. Rauw heeft de zeevenkel een pittige anijsachtige smaak en geblancheerd smaakt het enigszins naar asperge. Zeevenkel smaakt goed in combinatie met gekookte vis en schelpdieren.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 116.00
Energie (kcal) 28.00
Vet (gram) 0.70
Verzadigd vet (gram) 0.12
Suiker (gram) 0.50
Zout (gram) 0.56
Cholestoreol (gram) 0.86
Proteinen (gram) 2.20

Tip

Zeevenkel kan zowel geblancheerd, als rauw bereid worden. Het bevat een scala aan mineralen en is rijk aan calcium en magnesium. Het is verder een bron van vitamine C en bevat veel aromatische stoffen.