
Zeevenkel 500gr
Zeevenkel is een meerjarige wilde plant uit de 'spatwaterzone'. Ze groeit op rotsen en dijken. Langs de Zwarte Zee, de Middellandse Zee, de Atlantische kust tot bij ons aan de zeedijk.


Omschrijving
Zeevenkel is een meerjarige wilde plant uit de 'spatwaterzone'. Ze groeit op rotsen en dijken. Langs de Zwarte Zee, de Middellandse Zee, de Atlantische kust tot bij ons aan de zeedijk. In een groot deel van Europa (waaronder Nederland) staat zeevenkel op de “rode lijst” en is wildpluk dus verboden. Tegenwoordig wordt de zeevenkel voor ons geteeld in Griekenland. In de winter in tunnelkassen en ’s zomers in de openlucht. Als salade heeft het een pittige smaak. Zeevenkel, ook wel Chritmum maritima genoemd, is een meerjarige zeegroente.
Productinformatie
EAN Code: | 630048_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 630048_STUK |
TECHNIEK | FARMING |
Seizoen

Alternatieven
Lamsoren of zeekraal kunnen een alternatief zijn. |
Herkomst
Herkomst | Griekenland,Atlantische Oceaan,Zwarte Zee, Middelandse Zee, Zeeland |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Kweek |
Gastronomie
Je kunt zeevenkel roerbakken of als ingredi�nt in sauzen gebruiken. Rauw heeft de zeevenkel een pittige anijsachtige smaak en geblancheerd smaakt het enigszins naar asperge. Zeevenkel smaakt goed in combinatie met gekookte vis en schelpdieren. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 18.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 0.12 |
Vet totaal | 0.70 |
Koolhydraten totaal | 0.86 |
Zout | 0.56 |
Waarvan suikers | 0.50 |
Energie kJ | 75.00 |
Eiwit totaal | 2.20 |
Tip
Zeevenkel kan zowel geblancheerd, als rauw bereid worden. Het bevat een scala aan mineralen en is rijk aan calcium en magnesium. Het is verder een bron van vitamine C en bevat veel aromatische stoffen. |