Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 400041_STUK |
Bewaaradvies | Gekoeld bewaren. 0°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Als je geen bodemcultuur mossel kunt krijgen kies dan de hangcultuur mossel. Natuurlijk zijn de Greenshell Mussel (bevroren) en de Bouchot mossel ook een optie. |
Herkomst | Oosterschelde |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
In het vroege voorjaar gaat de mossel melken en de larven groeien snel uit naar wat men noemt mosselzaad, dat zijn kleine mosseltjes. Deze jonge mosselen worden opgevist en worden uitgezet op zogenaamde percelen. De mossel wordt met de kor van de bodem bevist. |
De bodemcultuur mossel wordt het meest geconsumeerd. De bodemcultuur mossel kun je bakken, stomen, koken en frituren. |
Het is niet raadzaam om de bodemcultuur mosselen het hele jaar te eten. De bodemcultuur mossel plant zich meestal vanaf de maand april tot en met juli voort. In deze periode is de mossel mager. Een bekend gegeven is dat als de 'R' in de maand zit de consumptie van mosselen aan te bevelen is. Feitelijk bezit de mossel dan het hoogste percentage vlees. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Schaal- en schelpdieren | M |
---|---|
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
Energie (kJ) | 527.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 125.00 |
Vet (gram) | 3.10 |
Verzadigd vet (gram) | 0.90 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.97 |
Cholestoreol (gram) | 7.00 |
Proteinen (gram) | 17.20 |
Bodemcultuur mosselen kunnen wat zand en soms wel een klein krabbetje bezitten in de schelp. Het is raadzaam de mosselen goed te spoelen. Controleer ten alle tijden of de mossel vers is. Staat de schelp iets open, geef dan een tik op de schelp, sluit deze zich dan is de schelp levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30 gr zeezout op 1 liter water. |