Zeeuwse Creuse Oesterij no 2 mand 24 st

De Zeeuwse Creuse is een verfijnde, frisse oester met een lichtfruitig en heerlijk zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt.

Omschrijving

De Zeeuwse Creuse wordt gekweekt op bodempercelen in de Oosterschelde en is herkenbaar aan de ruwe, grillige buitenkant. Na 2 á 3 jaar is de Zeeuwse Creuse geschikt voor consumptie. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De Oosterschelde is een ideaal gebied voor de kweek van deze prachtige oester. Dit komt door de beschutte ligging, de temperatuur en het zoutgehalte van het zuivere water. Oesters gevist door de Oesterij zijn MSC gecertificeerd. Dit garandeert een duurzame kweek en oogst.

Productinformatie

EAN Code: 400716_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400716_STUK

Seizoen

JPO023

Alternatieven

Neem de creuse Oesterij speciaal Amsterdam of de creuse Irish MÓR oesterij.

Herkomst

Herkomst Oosterschelde
Vangstgebied FAO 5. Nederland, Provincie Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde. De Oosterschelde is een Nationaal park dat in directe verbinding staat met de Noordzee. Door de strenge controles en eisen is dit een van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden.

Vangsttechniek

Bodemcultuur.

Gastronomie

De Zeeuwse Creuse is een verfijnde, frisse oester met een lichtfruitig en heerlijk zilt accent. De robuuste zee smaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt.

Beschikbaarheid

De oester is niet seizoensgebonden en het gehele jaar door beschikbaar.

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers Yes
Waarvan verzadigd vet 2.00
Energie kcal 42.00
Eiwit totaal 6.00
Koolhydraten totaal Yes
Zout 5.00
Vet totaal 2.00
Energie kJ 176.00

Certificering

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Oester moeten fris en ziltig te ruiken. Tip: tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, holle klank dus niet, doffe klank dus wel. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding.