
Zeeuwse Creuse Oesterij no 2 mand 24 st
De Zeeuwse Creuse is een verfijnde, frisse oester met een lichtfruitig en heerlijk zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt.


Omschrijving
De Zeeuwse Creuse wordt gekweekt op bodempercelen in de Oosterschelde en is herkenbaar aan de ruwe, grillige buitenkant. Na 2 á 3 jaar is de Zeeuwse Creuse geschikt voor consumptie. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De Oosterschelde is een ideaal gebied voor de kweek van deze prachtige oester. Dit komt door de beschutte ligging, de temperatuur en het zoutgehalte van het zuivere water. Oesters gevist door de Oesterij zijn MSC gecertificeerd. Dit garandeert een duurzame kweek en oogst.
Productinformatie
EAN Code: | 400716_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 400716_STUK |
Seizoen
Alternatieven
Neem de creuse Oesterij speciaal Amsterdam of de creuse Irish MÓR oesterij. |
Herkomst
Herkomst | Oosterschelde |
---|---|
Vangstgebied | FAO 5. Nederland, Provincie Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde. De Oosterschelde is een Nationaal park dat in directe verbinding staat met de Noordzee. Door de strenge controles en eisen is dit een van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden. |
Vangsttechniek
Bodemcultuur. |
Gastronomie
De Zeeuwse Creuse is een verfijnde, frisse oester met een lichtfruitig en heerlijk zilt accent. De robuuste zee smaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt. |
Beschikbaarheid
De oester is niet seizoensgebonden en het gehele jaar door beschikbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 0.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 2.00 |
Energie kcal | 42.00 |
Eiwit totaal | 6.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 5.00 |
Vet totaal | 2.00 |
Energie kJ | 176.00 |
Certificering
Nee | |
Nee | |
Nee | |
Nee |
Tip
Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Oester moeten fris en ziltig te ruiken. Tip: tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, holle klank dus niet, doffe klank dus wel. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding. |