Zee-egel pasta pot 50gr

Zee-egel pasta pot 50gr

Zee-egel pasta uit de Loxechinus albus, een snelgroeiende, relatief grote zee-egel met een diameter tot 11 cm. Het kuit van deze zee-egel wordt verwerkt tot pasta.
STUK

Omschrijving

Zee-egel pasta uit de Loxechinus albus, een snelgroeiende, relatief grote zee-egel met een diameter tot 11 cm. Het kuit van deze zee-egel wordt verwerkt tot pasta.De zee-egel is een stekelig ongewerveld dier. De zee-egel bezit een ronde bol van kalk met scherpe stekels die zijn voorzien van zuignapjes waarmee hij zich kan voortbewegen. De zee-egel wordt internationaal sea-urchin genoemd en kent zeer veel soortgenoten.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 410910_STUK
Bewaaradvies Gekoeld bewaren. 0­°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

SUR003

Alternatieven

De zee-appel is een goed alternatief.

Herkomst

Herkomst Chilië
Vangstgebied FAO 87

Vangsttechniek

De zee-egel wordt hoofdzakelijk met de hand bevist.

Gastronomie

Je kunt de pasta opdienen in de schelp zelf. Je kunt de lekkernij er ook uithalen en verwerken in een omelet, of in een saus. In Italië mengt men ze rauw door de hete spaghetti, samen met wat olijfolie, citroensap en peterselie.

Beschikbaarheid

Je kunt de pasta van de zee-egel het hele jaar krijgen.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Lactose M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Tip

Zowel de gonaden van de mannelijke hom (helgeel) als de vrouwelijke kuit (oranje) zijn eetbaar.