Zalmfilet zonder vel portie 200-225 gr vacuum

Zalmfilet zonder vel portie 200-225 gr vacuum

De gekweekte Atlantische zalm wordt het meest verhandeld in Europa en wordt meestal als Noorse zalm verhandeld. Zowel in de horeca als in de supermarkten treft men deze vis veelvuldig aan.

Omschrijving

De gekweekte Atlantische zalm wordt het meest verhandeld in Europa en wordt meestal als Noorse zalm verhandeld. Zowel in de horeca als in de supermarkten treft men deze vis veelvuldig aan. Omdat de vraag naar zalm dermate groot is, brengen kwekers deze vis zo snel mogelijk groot. De zalm wordt in het beginstadium gekweekt in bassins op het land totdat de zalm groot genoeg is om uitgezet te kunnen worden naar grotere bassins in zee.

Productinformatie

EAN Code: 140184_STUK_215GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 140184_STUK_215GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

SAL003

Alternatieven

Een beter alternatief is de Schotse Loch Duart zalm.

Herkomst

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Kweek open water.

Gastronomie

Kweek zalm kun je grillen, bakken, stomen, roken en zelfs rauw consumeren mits deze vers is.

Beschikbaarheid

De gekweekte zalm is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

zalm en producten op basis van zalm M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 807.00
Zout 0.16
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit dierlijk 205.00
Vet totaal 12.40
Waarvan verzadigd vet 2.15
Eiwit totaal 20.50
Energie kcal 194.00

Tip

Als de zalm niet geschubd is, dan moeten de kieuwen mooi rood van kleur zijn. Is de zalm wel geschubd dan is het aanwezige bloed in de kieuwen weggespoten door het water, en heeft daarom geen rode kleur meer.