Zalmfilet Sockeye met vel diepvries

In het hoge noorden van Canada/ Alaska komen 5 soorten wilde zalm voor. De Sockeye zalm is een van. De Sockeye zalm is misschien wel het meest fraaie exemplaar, deze zalm wordt ook wel de Blue-back Salmon genoemd.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

In het hoge noorden van Canada/ Alaska komen 5 soorten wilde zalm voor. De Sockeye zalm is een van. De Sockeye zalm is misschien wel het meest fraaie exemplaar deze zalm wordt ook wel de Blue-back Salmon genoemd.

Productinformatie

EAN Code: 210140_STUK_940GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 210140_STUK_940GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SWS001

Alternatieven

Een goed alternatief is de coho of de king /chinook zalm.

Herkomst

Herkomst Alaska
Vangstgebied FAO 67

Vangsttechniek

De commerciƫle visvangsten geschieden doormiddel van het gebruik van Pole & Line, Gillnet, longline.

Gastronomie

Culinair gezien is deze zalm een absolute aanrader. De kleur van de filet is dieprood en bezit een fantastische smaak. De Sockeye heeft een laag vetgehalte. Je kunt deze zalm roken, grillen, bakken, stomen en frituren.

Beschikbaarheid

Deze zalm schiet kuit vanaf oktober tot aan december. De periode waarin je het beste deze vis kunt eten is in de maand juni tot aan september. De vangsten zijn strikt aan een quota gebonden. Als het seizoen rond oktober gesloten is, mag deze zalm niet meer worden gevangen. Vandaar dat men buiten het seizoen deze vis als een bevroren product verhandeld.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

zalm en producten op basis van zalm M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.50
Waarvan suikers 5.00
Energie kJ 479.00
Zout 0.43
Koolhydraten totaal 0.50
Koolhydraten totaal 5.00
Vet totaal 2.30
Waarvan verzadigd vet 0.60
Eiwit totaal 23.30
Energie kcal 113.00

Tip

De Sockeye wordt slechts een kleine periode in het jaar vers verhandeld. Meestal betreft het een ontdooid bevroren product dat wordt verhandeld.