
Zalmfilet dikontveld portie
De gekweekte Atlantische zalm wordt het meest verhandeld in Europa en wordt meestal als Noorse zalm verhandeld. Zowel in de horeca als in de supermarkten treft men deze vis veelvuldig aan.
Omschrijving
De gekweekte Atlantische zalm wordt het meest verhandeld in Europa en wordt meestal als Noorse zalm verhandeld. Zowel in de horeca als in de supermarkten treft men deze vis veelvuldig aan. Omdat de vraag naar zalm dermate groot is, brengen kwekers deze vis zo snel mogelijk groot. De zalm wordt in het beginstadium gekweekt in bassins op het land totdat de zalm groot genoeg is om uitgezet te kunnen worden naar grotere bassins in zee.
Productinformatie
EAN Code: | 140086_STUK_100GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 140086_STUK_100GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Een beter alternatief is de Schotse Loch Duart zalm. |
Herkomst
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Kweek open water. |
Gastronomie
Kweek zalm kun je grillen, bakken, stomen, roken en zelfs rauw consumeren mits deze vers is. |
Beschikbaarheid
De gekweekte zalm is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
zalm en producten op basis van zalm | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Vet totaal | 19.00 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 8.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 244.00 |
Waarvan verzadigd vet | 3.00 |
Energie kJ | 1.01 |
Eiwit totaal | 19.00 |
Tip
Als de zalm niet geschubd is, dan moeten de kieuwen mooi rood van kleur zijn. Is de zalm wel geschubd dan is het aanwezige bloed in de kieuwen weggespoten door het water, en heeft daarom geen rode kleur meer. |