Wilde sockeye zalm gerookt 100gr getr.

Koud gerookte, getranceerde, sockeye zalm. De Sockeye zalm is een prachtige zalm die ook wel de Blue-back Salmon wordt genoemd. De MSC Sockeye zalm staat bekend om haar donkerrode kleur en stevige structuur. Alaska heeft ruim 50.000 km kustlijn en ontelbare meren en rivieren. Ver weg van vervuiling is Alaska het schoonste visland van de wereld.

Omschrijving

Koud gerookte, getranceerde, sockeye zalm. De Sockeye zalm is een prachtige zalm die ook wel de Blue-back Salmon wordt genoemd. De MSC Sockeye zalm staat bekend om haar donkerrode kleur en stevige structuur. Alaska heeft ruim 50.000 km kustlijn en ontelbare meren en rivieren. Ver weg van vervuiling is Alaska het schoonste visland van de wereld. Het is de enige staat in Amerika waar duurzaamheid en milieuzaken in de grondwet zijn opgenomen. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC houtsoorten gebruikt. De aroma�s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak!

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 510371_STUK
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

SWS002

Alternatieven

Een alternatief kan de chum of Noorse zalm zijn.

Herkomst

Vangstgebied FAO 67
Herkomst Alaska

Vangsttechniek

De commerci�le visvangsten geschieden doormiddel van het gebruik van Pole & Line, Gillnet, longline. De sportvissers gaat vliegvissen.

Gastronomie

Culinair gezien is deze zalm een absolute aanrader. De kleur van de filet is dieprood en bezit een fantastische smaak. De bite is prachtig evenals het mondgevoel. De zalm is, omdat het hier om een wilde variant gaat, laag in vetgehalte.

Beschikbaarheid

De gerookte sockeye zalm is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

zalm en producten op basis van zalm M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 480.00
Energie (kcal) 114.00
Vet (gram) 2.20
Verzadigd vet (gram) 0.70
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 2.50
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 23.30

Certificering

Ja

Tip

Serveer deze zalm op kamertemperatuur.